Паметен ден за футбола в Петрич! ДФК Мечетата се присъединиха към Беласица

26 май 2020 17:47   17 коментара   16132 прочита


Днес, се очаква да остане паметен за футбола в община Петрич. На среща при Кмета Димитър Бръчков шефът на ДФК Мечетата Ивайло Стоянов и представителите на ОФК Беласица Георги Петров и Иван Златински, представителят от Общинска администрация Георги Георгиев, в присъствието на народния представител Георги Динев, се разбраха ДФК Мечетата да се присъдени към ДЮШ на Беласица.

Единодушно бе мнението, че не беше градивно да има две футболни школи в града. След срещата Георги Петров от ОФК Беласица заяви: "Това вече е факт. Разбрахме се на всички тренировки да има присъствие на ръководители и треньори от двете школи за да има приемственост и всичко да стане безболезнено за децата, предаде Novsport.com. " Ивайло Стоянов – досегашен ръководител на ДФК Мечетата – бе особено щастлив и доволен, и заяви:

"От години търсех начин да се обединим, но все се намираха хора, които да се противопоставят на тази моя идея. Радвам се, че този път кмета Димитър Бръчков отново беше за и нещата се реализираха.

Това, разбира се, е плод и на хора от новото ръководство на Беласица, най-вече на Георги Петров. Още на първата среща с него се разбрахме и решихме да се стигне до това – по-малкия клуб да премине към по-големия.

Това вече е факт. Досега децата се деляха на мои и твои, на наши и ваши, и от всичко това губеше футбола в Петрич. Много талантливи деца заминаваха в други клубове, разбира се благодарение на мен като човек с контакти в цялата страна, където условията им бяха далеч по-добри

. В Лудогорец са трима, двама от тях юношески национали, в Левски-трима, двама от тях също юношески национали, в ЦСКА-трима, като вратаря Илия Шаламанов е част от първия отбор на представителния армейски тим, Витоша-13 - двама, от които единият е юношески национал и се очертава като най-талантливия в страната ни набор 2004 година, в ЦСКА-1948 - двама, в Пирин Благоевград – над 10, от набор 2003 до набор 2006.

Според мен вече ще има стоп на напускащите, защото това бе целта на тази среща. Умува се за реализиране идеята на първо време да се изгради спортна паралелка, а по-късно и спортен интернат. Това е моята мечта. Ще сменя името на клуба, за да има и отбори в дублиращата група на Беласица.

Според мен с Георги Петров ще изградим нещо трайно и значимо и от тази школа ще се подават необходимите кадри за представителния мъжки тим на община Петрич-ОФК Беласица." 


Още за: мечетата   Беласица   кмет   Още от: Спорт

Принтирай статия
17 коментара
26 Май 2020 19:54 | Фен на Бела
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тоя дето е писал заглавието си няма хал хабер! "Паметен ден" на баба ти cливaтa засмърдела! Как до вчера щаба на мечките начело със сватбичката говореха и плюеха против Беласица, против треньорите и децата, а сега искали обединение? Много бързо забравя сватбичката някои неща, но ние феновете на Бела не сме забравили и ще му ги припомняме при всеки удобен момент. Или сега му свършиха паричките и реши да си закачи смешната школа на хранилката на общината?


26 Май 2020 22:03 | Стойчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Иво Стоянов - Сватбата, колко тръби направи на кмета Бръчков, за да назначи футболното недоразумение Куман за помощник треньор на мъжете?


26 Май 2020 22:33 | Петричанин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Едно от условията за обединение беше Хаджигаев да стане помощник треньор. Иначе всеки знае, че в школата на Бела има много по-кадърни и опитни треньори. Но това няма значение, защото Куман е доказан неможач, така че колкото и да го бутат изкуствено - насила треньор няма да могат да го направят.


26 Май 2020 23:18 | Бет Цитезен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

"От години търсех начин да се обединим, но все се намираха хора, които да се противопоставят на тази моя идея"-Иво Стоянов
Ей Иво, ти си бил много голям наглец.
За какво противопоставяне говориш?
Не беше ли твоя зет-Иво Хаджигаев този, който провали предишния ви опит да обединение?
Не беше ли Хаджигаев този, който на бензиностанция Феникс хвърли листовете срещу д-р Мазнейков?
Не ти ли се обади доктора да те пита-Кой е този селяк, който си му изпратилна преговори?
Не бяхте ли ти и Рижия ти зет хората, които плювахте по Беласица и настройвахте и деца и родители срещу треньори и футболисти на Бела.
Не знам само как излъгахте Бръчков да ви повярва
Внимавай, следиме те под лупа какво правиш и какво говориш.
И не се бутай и натрапвай в новия екип Беласица.
"Според мен с Георги Петров ще изградим нещо трайно и значимо и от тази школа ще се подават необходимите кадри за представителния мъжки тим на община Петрич-ОФК Беласица. "
Доло ръцете от Беласица, твойте ръце са мръсни за да пипаш с тях Бела.


26 Май 2020 23:32 | Фен на Бела
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Как пък един не се намери да е съгласен с назначаването на Куман в Беласица, едно дете, което е тренирал не му написа-успех тренер,
един колега, с които е работил не му пожела успех,
един родител, чието дете е тренирал не му пожела успех.
Защо ли???
Отговорите си дайте сами и преценете дали "големия треньор Хаджигаев" има място в Беласица.
Един за всички,
Всички за Беласица.
Вън Хаджигаев от любимия ни отбор.


27 Май 2020 06:30 | 222
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

svatbata da si zaminava za negovoto selo razdol zaedno s fotka da pasat kozite na baba mu


27 Май 2020 09:59 | Кало портокало
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Иваки... сега вече след като не даваш пари на мечките, а успя с твоята схема да ги набуташ на общината, поне ще имаш повече мангизи да ми отпуснеш за следващите избори. На последните не ми даде достатъчно да раздам на брачедите в маалата, за да те направим общински съветник, но втора грешка няма да има. Ти виж на следващата среща да попиташ управата за мене дали може да ме направят домакин на отбора. И без това Изгоренкото не го бива за cвинcки гoмнa! Един път вече им го нaлaпа за зетя ти, а дето се вика къде един път, там и два. Аре за батко ти Кало!


27 Май 2020 12:05 | Даниела Хаджигаева
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Как не исках да Ви падам на нивото, но не се сдържах... Много Ви е удобно да коментирате анонимно, но по думите ви си личите, не си мислете, че ще се скриете, искам да ви кажа, че сте злобни комплексари и тази омраза ще ви изяде отвътре, но нека.... а за това колко хора са поздравили Хаджигаев искам да ви кажа, че не всичко става във Фейсбук - има и телефон, има и лични съобщения, но това няма как да го знаете, на тези, които много ги поздравяват там е чиста проба лицемерие, нека не се възгордяват толкова.... а за качества и възможности се съди по делата, а не по това кой колко те обича.. той нека си се развива и реализира, пък вие си злобейте.... осатнете сис със здраве .


27 Май 2020 14:44 | Браво
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Охооо, появи се и адвокатката на така наречената футболна школа мечета. Замълчи мило момиче, защото начина по който стана помощник треньор е срамен. Футбола затова е в това положение, назначенията стават с връзки. И попитай съдията дали е пътувал до Солун преди време за да получи подарък от собственик на български клуб. И още много, много се знаят.


27 Май 2020 14:44 | Ха ха ха
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

То си личи колко е кадърен Хаджигаев, цяла футболна школа затри.
А колкото до назначаването му за пом. треньор в Беласица всички от тук до София знаят, че е благодарение на Иво Стоянов-колко ли се е молил сватбата
на кмета и кой знае какво е обещавал само и само да назначат Хаджигаев.


27 Май 2020 14:50 | Браво
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Всички мечета ги съжалявам, но най- много съдийската съпруга. Как може да живееш като измамена съпруга само заради някакъв стандарт. Мъжът ти постоянно опитва как да вкара всяка в леглото. Един път го набара обаче дебелия край- нали помниш как го понабиха. Подвизите му се знаят, и за една случка с друга жена в София зная, защото го издадоха негови хора. Иска ли Фотка да научи подробности


27 Май 2020 15:04 | Фотка Стоянова
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Искам да знам цялата истина, моля Ви


27 Май 2020 16:49 | :)
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Това петричани не сте като хората... Бела та Бела! Дооообре, да попитам: Къде точно беше детската школа на Бела преди 10г., когато Иво стартира с деца 2003, 2004, 2005! Ако не помните-никъде! Сега в юноши младша и старша на Бела е пълно с тези деца! Децата на Мечетата не трябва да са потърпевши! Нека си спомним и Коледния турнир 2019г, спечелен от набор 2009 на Мечетата, вярно няма количество, но има качество на футболистчета...


27 Май 2020 17:33 | Фен на Бела
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Че това кой го оспорва? Някъде да прочете да се споменава нещо за децата на Мечетата?


27 Май 2020 18:15 | Стойчо Стоев
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Аве тоя шматapoк Куман никога не е бил футболист в живота си, освен по гръцките села, та какъв треньор, какво развитие, какви 5 лева? Ще му погледаме сеира известно време и ще си замине по живо по здраво. Какво толкова го коментирате. Помним ние петричани как говореше против Беласица и как скачаше против Беласица по време на мачовете им срещу Мечетата. Скачаше все едно мача е на живот и смърт, eбaти смeшника... пълен льольо!


27 Май 2020 21:36 | Стефанов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Навремето американският президент Рейгън се обърнал към свой съветник по някакъв си повод с думите:"Икономиката групако, икономиката... ". Ще опитам да перефразирам:" Парите и условиятата.. ". Каквото и да правите като обединения, сливанишя, коалирания и т. н. не осигурите ли пари и условия поне за среден български стандарт футбол, пишете го умрела работа. Ще откривате и формирате талантриви момчета от района и за какво? Други да ги прилапват защото имат пари и условия. И няма да имате право да им се сърдите. А пък може и това да е целта - мсе пак ще печелите и вие нещо. Нали?


28 Май 2020 15:53 | Родител
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Хаджигаев докато беше в Мечетата ни правеше агитация да не си караме децата в Беласица, защото там нямало развитие. Учудени сме, че в Беласица гласуват доверие на такъв човек. Ако има топки нека каже дали е вярно или е лъжа написаното от мен.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар