Отличник от САЩ тренира с младите баскетболисти на “Пирин Благоевград”

05 август 2010 00:20   7 коментара   20020 прочита
Майката на Райко Дундалов - Теменужка Дундалова, която е началник сектор в НОИ - Благоевград, с право може да се гордее със сина си
Майката на Райко Дундалов - Теменужка Дундалова, която е началник сектор в НОИ - Благоевград, с право може да се гордее със сина си


Майката на Райко Дундалов - Теменужка Дундалова, която е началник сектор в НОИ - Благоевград, с право може да се гордее със сина си

203-сантиметровият Р. Дундалов не пропусна да засвидетелства уважение към първия си наставник Б. Филипов и президента на зелено-белите Ю. Джаджаров

Благоевградчанинът Райко Дундалов, който завърши с отличен успех десети клас в “Wilbraham Monson Academy” в Спрингфийлд /САЩ/, проведе една от баскетболните тренировки на подрастващите в родния си клуб БК “Пирин Благоевград”. 203-сантиметровият тийнейджър кара своето образование и се състезава в любимия си спорт зад океана от февруари. Школото, което празнува 200 г. юбилей от създаването си, направи изключение за Р. Дундалов и го прие по средата на учебната година, заради изключителните му резултати в проведените предварителни тестове, преди да замине за Щатите. За това помогнаха и знанията по английски, придобити в Езикова гимназия “Акад. Л. Стоянов” /Бл/.

По време на тренировъчното занимание в зала “Скаптопара” Р. Дундалов показа на последователите си в “Пирин Благоевград” част от наученото в страната на баскетбола. По настояване на първия си треньор - майстора на спорта Бойко Филипов, и клубния президент Юри Джаджаров Райко безпроблемно направи и зрелищна забивка в коша. В знак на уважение и признателност към Б. Филипов и Ю. Джаджаров 17-годишният баскетболист прие да удължи лятната си ваканция до 4 септември и да поддържа форма с пиринските юноши. Заедно с него те изкараха едноседмичен лагер в Огняново, по време на който изиграха 5 контроли с връстниците си от “Пирин” /ГД/.

Там няколко тренировки на благоевградчани проведе гръцкият баскетболен специалист Спирос Леонидис от Серес. Сп. Леонидис дори се нае да води последната приятелска среща на зелено-белите със съименниците им от Гоце Делчев, заменяйки на скамейката Б. Филипов. През новия сезон “Пирин Благоевград” възнамерява да участва в държавните първенства с две формации - за юноши и момчета, а лагерът в Огняново бе част от подготовката за предстоящите изпитания.


Още за: Р. Дундалов   баскетбол   САЩ   Още от: Спорт

Принтирай статия
7 коментара
05 Август 2010 09:46 | Катя
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Поздравления !!! Познавам детето ! Брилянтно е във всяко отношение !! Успех , Райко ! Показваш на съучениците и на съотборниците си от Благоевград ,че когато си поставиш високи цели , когато работиш упорито и не се отказваш поради трудности всичко е възможно!
Поздлавления и за Теменушка която се оказа на нивото на това огромно предизвикателство на живота !


05 Август 2010 09:58 | Райка Ч.
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Успехите на Райко не са неочаквани. Това дете е много ученолюбиво и амбициозно. За това съдим по резултатите му в училище и от спортните резултати. Искам да споделя с читателите на в. Струма и четящите този форум, че това дете е моного възпитано и много човечно. Златно дете! Познавам го, познавам и майка му. Известно е каква тежест стовари живота на тази крехка жена и малко момченце, ноте преминаха тихо и кротко през болката и продължават напред. Жалая им здраве, късмет и много, много успехи.


05 Август 2010 10:38 | БРАВО
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

БРАВО НУШИ СТРАХОТЕН СИН ИМАШ КАТО ТЕБ САМАТА ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ


05 Август 2010 10:45 | Слез
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Слез да обядваме )))))


14 Юни 2014 12:03 | внжнжжн
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

На 'това момче ' не може на малкия пръст да му стъпят някой. Кажете ми на кой от вас му изпращат стотици $, за да отиде в лигата на NBA ?! Той тъкмо завърши 9 крас и замина. Той на 15 постигна това, което вие цял живот не можете ! Така че мерете се приказките като не го познавате !


21 Ноември 2020 15:56 | Тененужка дундалова
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ха... ха.. ха




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар