Откриха мотопистата край Разлог, шампионът на България Н. Куманов показва класа

19 октомври 2010 00:10   1 коментар   30629 прочита
Т. Лазарова
Т. Лазарова


Т. Лазарова

Кметът на Разлог Красимир Герчев официално откри мотопистата в местността Кръстина дупка край града. Събитието е част от празничната програма за Деня на Разлог - 24 октомври. Дългото километър и 200 метра трасе е изградено от общината с помощта на местни приятели на мотоспорта и ентусиазма на клуба по мотоспорт “МСК-Предел” с председател Виктор Аврамов. Веднага след откриването на новото съоръжение се проведе и първият мотокрос.

Домакините се представиха достойно с две първи, едно второ и едно трето място в различните класове. В клас “Аматьори” победи Иван Ботев, следван от съотборника си Славчо Стойчев. Трети завърши Велик Кличуров от “Калабак” /Самуилово/. По-малкият брат на Иван Ботев - Ангел, взе бронза при 85-кубиковите машини, където най-бърз бе Любомир Васев от Дупница, който се състезава за Бобошево. Втори финишира Николай Димитров от Благоевград. Петричанката Томислава Лазарова се нареди на призовата 4-та позиция.

Сред АТВ-та разложанинът Александър Тумбев пресече пръв финала пред Стефан Венков и Славян Славчев. Най-атрактивен бе класът на професионалистите, в който шампионът на България Николай Куманов показа класата си. След него се наредиха Добромир Добрев и Величко Манолов. Амбициите на разложани са пистата да кандидатства за състезания от календара на националния шампионат.

1 коментар
19 Октомври 2010 11:38 | БРАВО
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво на разложани , така трябва. Един доста развит спорт (преди години) в нашият край беше позабравен. Нека да повлекът крак и живи и здрави в Зелен дол пистата скоро отново да заработи. УСПЕХ И БЕЗПРОБЛЕМНО КАРАНЕ




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар