Орлетата "бродират" по терена, "Локо" вкарва

13 април 2011 00:20   2 коментара   27724 прочита
Вратарят Ат. Аршинков е разперил безпомощно ръце на ст.
Вратарят Ат. Аршинков е разперил безпомощно ръце на ст. "Васил Левски"


Вратарят Ат. Аршинков е разперил безпомощно ръце на ст. "Васил Левски"

Арбитърът К. Данев поряза пиринци с неотсъдена дузпа и измислен фаул, но някой трябваше да бие във вратата

Орлетата допуснаха болезнена загуба с 0:2 от "Локомотив" /Сф/ пред празните трибуни на националния стадион "Васил Левски", на които имаше не повече от 300 зрители. Избраниците на Костадин Ангелов държаха повече топката в свое владение, "бродираха" по терена, но някой от футболистите в зелено-бяло трябваше да се сети да бие в противниковата врата. За цял мач обаче гостите не отправиха нито един точен изстрел, с който да пробват рефлекса на Валентин Галев.

Най-близо до гола бяха Янко Сандански, Иван Цветков и резервата Александър Якимов, но завършващият удар или въобще липсваше, или кълбото летеше далеч от рамката. Арбитърът Кольо Данев не остана безучастен към горещите призиви от лагера на домакините, че е дошъл краят на серията от две поредни поражения, и предреши изхода с неотсъдена дузпа в полза на благоевградчани и измислено нарушение преди първото попадение на железничарите. В 30-та мин. варненецът подмина блъскане в гърба на Крум Бибишков от страна на Милен Лахчев в наказателното поле.

Минута по-късно Савич прихвана с ръка през кръста Биби, за да спре пробива му очи в очи с вратаря. За подобно деяние немалко съдии биха вдигнали директен червен картон, но Данев се задоволи с жълт. Малко преди почивката арбитърът видя фаул на Димитър Коемджиев срещу Караджинов на границата на големия пенал, въпреки че бранителят игра първо с топката, преди опонентът му да се струполи на тревата.

Зад топката застана Марчо Дафчев, който стреля прецизно във вратарския ъгъл, а Аршинков не трепна. В 59-та мин. Дафчев бе изведен зад гърба на защитата, пиринският страж излезе далеч от вратарското поле да го пресреща и нападателят безпроблемно се разписа в опразнената мрежа за втори път.

До края орлетата се настаниха трайно в половината на червено-черните, но в атаките им нямаше острота. Резултатът можеше да придобие класическо измерение в 88-та мин., когато Аршинков виртуозно спаси изстрел отблизо на Лахчев, и 60 секунди по-късно, когато И. Иванов от 4-5 метра улучи напречната греда. На никого в лагера на "Пирин" не го стопли комплиментът на президента на "Локо" Николай Гигов, че гостите са го изненадали приятно с играта си и че не заслужават да изпаднат.

"ЛОКОМОТИВ": Галев, Атанасов, Лахчев, Савич, Добрев, Караджинов, Св. Дяков, Дафчев, Саидходжа /76-И. Иванов/, Романов /61-Писаров/, Джонсън /84-Димитров/.

"ПИРИН": Аршинков, Башлиев, Д. Наков, Митревски, Коемджиев, Сандански, Р. Иванов, Костадинов /63-Д. Илиев/, Бибишков /75-Стойков/, Ив. Цветков, Карачанаков /56-Якимов/.

2 коментара
13 Април 2011 09:57 | ФЕНoko
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Точно така се разви мача както е написано!
Стигаме до наказателното поле. а там нема решение за удар... пуцайте я бе тая топка


14 Април 2011 03:00 | АЛЧО
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

пирин изпада заради некадърното управление на шайка малоумници от пирин сс-братя дебели глави-елезови, пъпките-капчин и ваклинов, ицко цайса и лудия доктор мишо
те погребоха пирин




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар