ОФК Пирин победи ЦСКА

10 октомври 2014 19:20   1 коментар   11267 прочита


Футболистите на ОФК Пирин победиха лидера в класирането на А група ЦСКА София с 1:0 в контролна среща играна днес. Орлетата бяха категорично по-добрият отбор на терена и заслужено взеха приятелския мач.

Първото полувреме на среща премина при сравнително скучно темпо, продиктувано най-вероятно от доста топлото време на ст. Христо Ботев в Благоевград. И двата отбора не създаваха опасни положения, като единствено за ЦСКА Карачанаков опита няколко далечни удара за 25 мин. игра. В първата част отборите леко се повишиха и първо гостите упражниха лек натиск, с няколко опасни влизания по крилата, а в края на 45-те минути пиринци окупираха вратата на ЦСКА. Златинов би опасно от фаул в 43-та минута, а само секунди по-късно Пирин излезе напред в резултата с хубава контраатака, завършена категорично от Попев.

През втората част пиринци заиграха на контраатака и изпуснаха куп чисти положения за гол. Войнов, Тошев и Тасев на два пъти, излизаха на положения сами срещу вратаря на червените, но пропускаха от сто процентови възможности. Гостите пък играха изключително беззъбо и не създадоха нито едно чисто положение за гол. Единствено Карачанаков стреля опасно от фаул в средата на полувремето, с което всичко от ЦСКА в този двубой се изчерпа.

Следващият домакински мач на Пирин е на 18. 10, когато зелените излизат срещу Добруджа.

Състав на Пирин днес: Костов, Башлиев, Сандев, Георгиев, Николов, Попев, Костадинов, Благов, Златинов, Павлов и Хаджииванов. В игра още влязоха Бахтарлиев, Ганев, Стоев, Стоянов, Варсанов, Гошев, Войнов, Тасев, Креболиев, Траянов, Сандев.

Димитър Христов


Още за: ОФК Пирин   победа   ПФК ЦСКА   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
10 Октомври 2014 20:09 | томи
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

НЕ В ТЕЗИ ИЗМИСЛЕНИ МАЧЛЕТА-В ШАМПИОНАТА БИИТЕ, ИНАЧЕ ЩЕ ИГРАЕТЕ С ЦСКА САМО В КОНТРОЛИ.....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар