Наджи Шенсой: Не изпълнихме целите си през есента! Още отсега градим шампионски отбор за 100-годишнината през сезон 2024/2025

01 декември 2023 13:30   9 коментара   7420 прочита


Старши треньорът на Вихрен (Сандански) Наджи Шенсой даде интервю след края на есенния дял от сезона. Ето какво сподели наставникът за изминалите мачове и по-важното – за краткосрочните и по-дългосрочни цели в клуба:

-Господин Шенсой, какво свършихте през есента и какво не успяхте да изпълните?
-Не успяхме да реализираме целите, които си бяхме поставили в началото на сезона. Нашата цел бе да бъдем шампиони, но Миньор (Перник) твърде много поведе в класирането, за което има доста причини. През миналия сезон Вихрен завърши на второ място след Марек и най-логичното нещо бе да бъде запазен съставът и просто да бъде надграден за настоящия шампионат. Но не се получи така…

-Защо? Какво се случи тази есен?
-Не успяхме да направим селекция, разполагахме с много къс състав, на практика нямахме защитници! Знаете, че се наложи да преквалифицираме няколко футболисти да играят на други позиции и докато се сработят им трбяваше време. Реално резултатите показват къде е бил проблемът ни – твърде много голове допуснахме, цели 24. Толкова, дори и по-малко попадения, са инкасирали много други отбори, които са доста по-назад от нас в класирането, а това не говори добре за нас. А знаете, че не само във футбола, а и в баскетбола, мачовете се печелят първо с добра защита, а след това с нападение!

-Като че ли проблемите не бяха никак малко. В един момент отсъствахте поради лични причини, отборът игра в Микрево…
-Да започнем казусите един по един. Няма как моето отсъствие да не повлия на отбора. Разполагам с добър щаб, но знаете, че присъствието на старши треньора е жизнено важно. Когато него го няма, аз разчитам и самите футболисти да бъдат отговорни, което обаче не се случи и резултатите го показаха. На мача с Балкан (Ботевград) например вместо първото полувреме да им вкараме пет гола, накрая загубихме с 1:3. И не Балкан ни вкара тези попадения, ние сами си ги вкарахме, което е крайно несериозно!

Подходът ни на моменти беше несериозен и не приляга на клуб, какъвто е Вихрен. Нашето желание бе да изоставаме през зимата максимум на 6 точки от Миньор, който през пролетта ще ни гостува в Сандански и можеше да опитаме да атакуваме първото място. Но в един момент разликата набъбна на 12-15 точки, а вече и повече.

-Ще атакувате ли поне второто място?
-Ние задължително трябва да преследваме второто място. Не е същото да станеш втори и да си седми. Да, оставаш пак в Трета лига, но ако останеш седми значи си се провалил тотално!

-Спечелихте областния финал за Купата на Аматьорската лига и продължавате в следващия етап. Какви са целите ви в този турнир?
-Да, победихме Пирин (Гоце Делчев), а през пролетта ще играем с Оборище (Панагюрище). Искаме да спечелим тази купа, което се надявам да бъде малка утеха за това, че в първенството не се справихме добре през есента.

-Домакинските мачове в Микрево добавят ли недостатък към общата картина?
-Разбира се. Теренът е лош, неравен е. Аз искам да се играе бързо и по земя, а по време на мачовете няма как да се получи на този терен, просто не ни го позволява. Няма и атмосфера. Да, идваха хора от Микрево, но не е същото. Сега през пролетта ще играем на много хубав и нов терен на нашия стадион в Сандански, а и ще имаме най-важното – подкрепата на нашите фенове.

-Работите ли върху зимната селекция?
-Да, вече привлякохме официално Антон Карачанаков, който е много опитен и ще ни даде изключително много класа в нападение. Ще обявим и още нови имена, като в плановете ни влизат и привличане на 3-4 млади футболисти под 23 години, които да влизат в тази възраст през следващия сезон 2024/2025.

-Именно към следващия сезон 2024/2025 ли е насочен погледът ви?
-Ние още отсега работим върху плановете ни през следващия сезон 24/25 задължително да бъдем шампиони и да се върнем в професионалния футбол. През 2025 година Вихрен става на 100 години и за нас най-важната цел е да се върнем първо във Втора лига, а след това и в Първа лига. Затова още отсега правим селекция, не искам да отлагам за следващото лято. Нека през пролетта да обиграем отбора и каквото не успеем да привлечем, ще го добавим през лятото на 2024. Така ще имаме напълно готов и боеспособен отбор за следващия шампионат!

-Какви са плановете на ръководството за селекцията, както и за целите, за които вие споделяте?
-Напълно съвпадат. Всички искаме да работим още отсега и следващия сезон да се върнем в професионалния футбол! Всичко, което зависи от нас – ръководство, треньори, ще го направим. Ние работим не като клуб от Трета лига, а като професионален клуб. Всичко ще бъде изградено, както трябва – селекция, подготовки, лагери… Каквото е нужно, ще се направи, за да изградим отбора!

-Така ли успяхте да убедите и първото си ново попълнение Антон Карачанаков?
-Вижте, много е важно футболистите, които идват, да вярват на мен и на ръководството. Говорихме с Карачанаков, той изслуша плановете ни и подписа с клуба. Сега вече аз отговарям за селекцията, но това означава, че и аз нося отговорност за резултатите. Ако през лятото нямах възможност да направя селекция, сега няма да е така, но и аз ще нося пълната отговорност за всичко, което се случва с резултатите на отбора!

-С кои футболисти ще се разделите през зимата?
-Ще има такива. Това ще са играчите, които не отговориха като качество на нашия отбор. Ще им стиснем ръката и ще се разделим. Винаги ми е било интересно, когато прочета или чуя – треньорът изгони конкретен футболист. Не, футболистите сами се гонят, а треньорът само реализира това, което те са направили или по-скоро не са направили през сезона. Ако един играч вкара 30 гола, дали бих го изгонил?! Така че от самите играчи зависи дали ще останат или не в отбора.


Още за: Вихрен   Сандански   Още от: Спорт

Принтирай статия
9 коментара
01 Декември 2023 13:39 | Шиптър
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Що пари му изяде на Коко .Тая работа къде я вършиш и неграмотника Карата ще я свърши.


01 Декември 2023 14:13 | Сандански
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Боклук мръсен махай се от Вихрен


01 Декември 2023 14:23 | до горния
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Бугарите вода да му носат на македонеца Шенсой.


01 Декември 2023 18:22 | А окръжна
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ще изградищ на муйо куро


01 Декември 2023 20:24 | Сандански
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Само Вихрен бе пендели!


01 Декември 2023 22:07 | До Кoko
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Maхай го тоя пияница. Без Ст. Гошев не му върви нито пиенето нито футбола. Купи му мачовете и му дай бонус за влизане както искаше пари за оставане на Пирин. Смешник!!


02 Декември 2023 01:18 | Благоевград
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

За кой тази втора лига? За тези 20 души, които ви ходят на мач ли? В сандански на никой не му дреме за Вихрен. На мача с говедата публиката на Вихрен беха изолирани, като шматки 50 души вляво. Срам и позор


02 Декември 2023 09:17 | Селския град
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ние не ходим на мачове на Вихрен защото 80% от града сме от селата и си ходим да си гледаме стоката


02 Декември 2023 21:07 | до Благоевград
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А на Пирин в А група колко ходят? Повтарям в "А" група ? Ако ние сме 20, то вие сте 50 в А група. Видяхме ви срещу ЦСКА какви шматки сте!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар