На съперниците ще им бъде тежко срещу нас през пролетта

17 януари 2011 00:20   1 коментар   32298 прочита


Наставникът на "Банско" В. Войнов се закани

"Банско" започна своята подготовка в четвъртък и ще води занимания при домашни условия до 31 януари, когато заминава на лагер в Сандански. Тимът вече има и своето първо попълнение - Зефир Катунчев, чийто договор с "Пирин" (Гоце Делчев) изтече и той реши да се пробва в града под Тодорка. Неговото бъдеще обаче няма да е ясно поне до завръщането от САЩ на изпълнителния директор Красимир Горанов. За спортно-техническите въпроси около отбора разговаряме с треньора Воин Войнов.

- Какво ще пожелаете на футболистите в началото на подготовката и какви са очакванията Ви?

- Най-вече да са живи и здрави. Освен това и повече късмет от миналата година, защото на "Титаник" е имало много богати и здрави хора, но не са имали късмет.

- Само късмет ли ще е нужен на Банско през новата състезателна година?

- Разбира се, че и много работа. Когато човек се труди, няма начин да не постигне успехи. Ще ни бъде трудно, но обещаваме тежки моменти на нашите съперници, защото ще се подготвим добре и ще играем важна роля през пролетния дял.

- Търсите ли още попълнения за новия полусезон?

- Селекцията е динамичен процес. Всички отбори в България имат нови състезатели, и ние няма да правим изключение. Имаме разговори с 4-5 момчета, като се надявам през седмицата всичко да бъде ясно и те да се присъединят към нас. Ако трябва обаче да бъда честен, разчитам основно на тези, които си свършиха работата през есента с екипа на Банско. Но пък за по-голяма конкуренция е добре да има свежи сили, което определено ще доведе до по-добри резултати. Задължително обаче ще привлечем нападател.

- Разкрийте поне някои от имената, които ще пристигнат в Банско?

- Не искам да говоря за конкретни имена, защото все още имат да уреждат взаимоотношенията си с бившите си клубове. Това са играчи с добър стаж в професионалния футбол. Само това мога да кажа. Моето мнение е новите да бъдат трима-четирима, не повече. Не е изключено да пренасочим някои футболисти, защото е по-добре да играят, отколкото да гледат отблизо. Израстването се получава с игра. Става дума за тези, които по-малко са вземали участие или изобщо не са играли през есента.

- Кои са те?

- Всичко става на основата на ясен принцип, както е в цял свят - когато вземеш, тогава освобождаваш. Ние към момента не сме взели никого, така че към момента няма да споменавам имена, защото, първо, ще ги обидя и, второ, не е професионално. Имената им обаче ще станат ясни, след като бъде даден еднакъв шанс на всички да се изявят в контролите, и тогава ще се обяви някакво решение. Смятам, че това ще стане до две седмици.

- Кои са етапите на подготовката на отбора?

- Първият ще бъде в Банско - около две седмици и малко. Естествено, че първите тренировки по обем ще бъдат доста тежки и ще работим по общата физическа подготовка. Вторият етап ще бъде в Сандански, където се надяваме, че и времето ще бъде с нас. Там акцентът е върху контролите и показателите техника и тактика. Последната седмица отново се завръщаме в Банско, като последната контрола ще бъде задължително на нашия стадион и тогава ще представим състезателите.

- "Банско" не игра особено убедително през есента, на какво го отдавате и вярвате ли, че през пролетта ще съумеете да коригирате грешките?

- Не можем да бъдем толкова крайни. Ако бяхме победили в двата домакински мача - срещу последния "Ботев" (Криводол) и "Малеш", щяхме да сме трети. Та дори и сега разликите в точките между отделните тимове са малки и имаме добри възможности за много по-предно класиране. Както всички знаят, през лятото при нас дойдоха 7-8 нови футболисти и е нормално да има спад в представянето. Естествено, че съм недоволен и имам амбиции за нещо повече. Момчетата - също, и мисля, че през пролетта нашият отбор ще изглежда далеч по-добре.

1 коментар
18 Януари 2011 14:54 | Bansko
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ИСКАМЕ А ГРУПА




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар