Математиците от Благоевград - най-добри по баскетбол на ученическите игри

11 март 2017 16:35   4 коментара   9363 прочита


Учениците от ПМГ Акад. Сергей Корольов Благоевград спечелиха три първи места на приключилите вчера общински ученически игри по баскетбол. С треньор учителят по физическо възпитание и спорт Руен Калибацев математиците спечелиха три финала и класираха три отбора за предстоящите в края на месеца областни финали от ученическите игри. В големите възрасти 8-10 класи и 11 и 12 клас задочния спор между двете училища, делящи един сграден фонд по- добре се представиха математиците.

Те спечелиха финалите при юноши и девойки 8-10 клас и при девойките 11 и 12 клас. Най- големите момчета на Езиковата гимназия Акад. Людмил Стоянов с треньор Иван Пилевски успяха да измият срама на останалите отбори и триумфираха с разлика във финала при юношите 11 и 12 клас. Не по- малка драма имаше и при най- малките 5-7 клас. При момчетата във финала Второ основно училище Димитър Благоев спечели само с точка разлика 73:72 срещу опонентите си от Трето основно училище Димитър Талев.

При момичетата в същата възраст Пето средно училище Георги Измирлиев надигра отборът на Шесто средно училище Иван Вазов и се класира за областните финали.По две трети места си заслужиха учениците на Професионална хуманитарна гимназия Св. Св. Кирил и Методий и Професионална гимназия по икономика Иван Илиев. В състезанията по баскетбол участваха над 350 ученици от 17 училища на територията на община Благоевград.

В рамките на едни ден в зала Скаптопара бяха изиграни всички финални срещи, а фенове на отборите на спряха да подкрепят своите съученици. Добри думи заслужава и съдийската двойка Николай Хаджиев и Петър Недков, които тренират отборите на БК Евробаскет. Призьорите получиха купи и медали, а след приключване на срещите си направиха обща снимка.

Марти Кирилов


Още за: ПМГ   Благоевград   баскетбол   Още от: Спорт

Принтирай статия
4 коментара
11 Март 2017 17:25 | родител
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Браво! Благодаря на кмета на Благоевград, че е направил такава организация за нашите деца. Общината да продължава да уважава детския и ученическия спорт, и децата много се радваха на медалите.


11 Март 2017 18:53 | Нина
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Браво на децата и да благодарим на техните учители!!!


12 Март 2017 08:21 | ГЕРБ Бл-д
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ПИШЕТЕ ЗА ПЪЛНИЯТ ПРОВАЛ И НА СТРОИТЕЛНИЯТ ТЕХНИКУМ В ПАЗАРДЖИК НА СЪСТЕЗАНИЕТО " МЛАД СТРОИТЕЛ", КОЕТО Е ДОПРИНЕСЕНО ОТ НЕКАДЪРНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ИНТРИГАНКАТА ДИРЕКТОР И "ИЗЯВЕНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ" ОТ КРЪГА И.
ПЕНСИИ ВЪН, ЧЕ ОТ ЕЛИТНО УЧИЛИЩЕ ПО СТРОИТЕЛСТВО СТАНА ТРУДОВО ВЪЗПИТАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ.


12 Март 2017 10:09 | Херкулес Брадистилов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Тия са се объркали, мястото им е в портния интернат, а не в Математическата!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар