“Марек” изтъргува най-резултатния си играч в Румъния срещу волята на треньора Н. Найденов

05 януари 2011 00:19   1 коментар   7896 прочита
Минчо Минчев
Минчо Минчев


Минчо Минчев

Шефовете на “Марек Юнион-Ивкони” изтъргуваха най-резултатния играч на отбора Минчо Минчев в Румъния. 197-сантиметровият диагонал отива срещу необявена трансферна сума в тима от Констанца “Томис”, който видя в негово лице заместник на напусналия датчанин Матс Дитлевсен. Най-недоволен от трансфера остана наставникът на дупничани Найден Найденов, който се надяваше отборът му да играе по-сериозна роля в суперлигата. Заедно с Минчев към “Томис” трябваше да се присъедини от вчера другото ново попълнение - американецът Тайлър Хилденбранд. В състава съотношението между румънци и чужденци е в полза на легионерите от Молдова, Бразилия, Украйна, Великобритания, Литва, Унгария.

Цветовете на клуба защитава бившият волейболист на марекчани - молдовецът с български паспорт Дмитрий Бахов, а спортен директор е нашенецът Милен Узунов. След края на есенния полусезон “Томис” е лидер в класирането на дивизия А1 с 11 победи в 11 мача и 31 точки. С две по-малко е участникът в европейската шампионска лига “Ремат” /Залъу/. Първенството в северната ни съседка се подновява на 22 януари, когато Минчев и компания гостуват в столицата Букурещ на седмия в таблицата КСМ. По-рано през сезона “Томис” загуби финала за националната купа с 0:3 от “Динамо” /Б/, отпадна и от евротурнирите, без да спечели гейм в четирите мача - срещу германския СЦЦ /Берлин/ за купата на СЕВ и срещу руския “Газпром-Югра” /Сургут/ за купата на претендентите.

За М. Минчев това е третото излизане зад граница. При първото той игра преди 4 сезона в турския “Коняспор”, а при второто бе пратен под наем за 3 месеца в иранския “Базаргани”.


Още за: волейбол   М. Минчев   трансфер   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
05 Януари 2011 20:17 | БДЖ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Най-недоволен от трансфера остана наставникът на дупничани Найден Найденов, който се надяваше отборът му да играе по-сериозна роля в суперлигата- недоволен, а е доволен от парите, които прибират с брат му от трансфери и траншове.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар