“Малеш” поддържа 1 час илюзията срещу ЦСКА

13 декември 2010 00:18   5 коментара   21966 прочита
На надстроената централна трибуна, опасана от пояс гратисчии, не остана празно място
На надстроената централна трибуна, опасана от пояс гратисчии, не остана празно място


На надстроената централна трибуна, опасана от пояс гратисчии, не остана празно място

Кметът В. Чиликов се погрижи за одеяла, топли напитки, химически тоалетни

Класическата загуба на “Малеш” с 0:3 от ЦСКА в 1/8 финала за купата не попречи на футболния празник в село Микрево. Над 3000 души, 300 от които привърженици на гостите, придадоха неповторима атмосфера на селския стадион, каквато не е бивала в 70-годишната история на скромния местен клуб. Организацията на домакините действаше перфектно и способства мачът да премине без нито един инцидент. На близо 400-те гратисчии, опасали северните баири над стадиона, им изтръпнаха панталоните от бръснещия вятър, но пък те се радваха на най-добра видимост към терена.

До почивката вратарят Васко Василев-Дзоф вещо отрази удари на Делев и Маркиньос, а в 42-та минута му помогна напречната греда след шут на Шеридън. Малко преди това таранът Сакаджийски попадна в сандвич между Чавдаров и Джузепе Акуаро, но дузпа не последва. В 60-та мин. Спас Делев вкара, но отново демонстрира трайни пропуски във възпитанието си и обсипа с псувни местната публика. Три минути по-късно нисичкият бързак от с. Ключ центрира за Килиън Шеридън, който покачи резултата. Образцова атака, сътворена от Тодор Янчев и Маркиньос, даде възможност на Румен Трифонов да поднесе кълбото в краката на Спас Делев, който направи 3:0 в 73-та мин.

Когато дълбоко не вярваш в нещо, трудно ще го постигнеш. След приличното първо полувреме момчетата като че ли се поуплашиха. Елементарно допуснатият първи гол доведе до неоправдано бързия срив. Играли сме далеч по-тежки и отговорни мачове, които сме губили, така че си знаем мястото и гледаме напред, коментира наставникът на “Малеш” Пламен Мицански.

Полузащитникът на армейците Маркиньос се радваше на специално внимание от петричките запалянковци заради успешния престой на бразилеца на стадион “Цар Самуил” преди време.

Жалко, че силите ни свършиха около 60-та минута и не можахме да се противопоставим на ЦСКА до края. Имаше контакт между Сакаджийски и двама футболисти на противника в 32-та мин., но да се надяваме, че реферът е отсъдил правилно, че няма дузпа, тъй като беше твърде близо, заяви халфът Георги Жежев.

Клубният му началник и кмет Валентин Чиликов обичайно бе в центъра на цялата организация и се погрижи за всичко. Не липсваха топли напитки в съблекалнята, одеяла за зъзнещите резерви, химически тоалетни за множеството зрители и куп още екстри, способствали за футболния празник.

МАЛЕШ: Василев, Атанасов, Сандев, Бл. Станков, В. Стоянов, Дафков /67-Богоев/, Ташев, Жежев, Сакаджийски /56-Колушев/, Кепов, М. Станков /73-Б. Стоянов/.

ЦСКА: Чавдаров, Бандаловски, Акуаро, Попов, К. Стоянов, Трифонов, Янчев /82-Виданов/, Янев, Маркиньос /76-Д. Илиев/, Делев, Шеридън /71-Платини/.


Още за: ФК Малеш   загуба   ПФК ЦСКА   Още от: Спорт

Принтирай статия
5 коментара
13 Декември 2010 04:36 | хм...
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

селяните от панчарево биха циганите от малеш
а ако бяха дали дузпата или пуснали онова положение за засада при 0 на 0? цска (то) и тук се бяха подсигурили


13 Декември 2010 14:17 | очевидка
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

"В 60-та мин. Спас Делев вкара, но отново демонстрира трайни пропуски във възпитанието си и обсипа с псувни местната публика. " а защо не отбележите , че малко преди да вкара първия гол публиката на домакините го провокираха като го псуваха и обиждаха ... а просто им затвори устата с 2-та си гола


13 Декември 2010 14:25 | Тошко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Микрево отбора на Малеш игра така, както ЦСКА играе в евротурнирите-в защита и напред каквото стане!


13 Декември 2010 14:31 | Джумалия
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Такава цигания бях виждал само в Петрич!


15 Декември 2010 15:23 | вангел
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

резутата е без значение - важното е че цесека игра редовен мач от първенството срещу малеш-микрево на стадиона в микрево-празник.....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар