Лудогорец купи кресненеца Кирил Десподов

19 юни 2021 14:00   5 коментара   8208 прочита


Шампионът на България Лудогорец подписа за четири години с Кирил Десподов, научи Sportal.bg. Клубът от Разград извади почти два милиона евро, за да купи нападателя от Каляри. “Орлите” вече се бяха договорили с италианците, които дори идваха на преговори в София преди известно време, а снощи националът парафира своя четиригодишен контракт със “зелените”.

Още днес футболистът от Кресна ще се присъедини към своите съотборници в Австрия, където шампионите се подготвят за предварителните кръгове от Шампионската лига. Кирил Домусчиев бе приготвил още преди месец близо четири милиона лева за футболиста, но трябваше клубът да се договори и за личните условия с бързака. Нещо, което вече е факт, а сега официално Десподов стана собственост на роден клуб.

Както е известно, 24-годишният национал през последния сезон игра под наем за “орлите”, като има сериозна заслуга за рекордната 10-а поредна титла на разградчани. Най-добрият футболист на България за 2018 година изигра общо 28 мача във всички турнири, в които отбеляза шест попадения и записа 15 асистенции. Доброто представяне накара ръководството на шампионите да инвестират в таланта от Кресна, който преди две седмици дори изведе България с капитанската лента срещу Русия в Москва.

През януари 2019 година тимът от Сардиния купи Десподов от ЦСКА - София за над 4 милиона долара, но така и не даде шанс на българина да се наложи, като след едва шест месеца го прати под наем в Щурм (Грац) за един сезон, а миналата година го преотстъпи в Разград. Така авантюрата на Десподов в Каляри завършва с едва пет мача в Серия “А”.

Последните месеци интерес към национала на България имаше от Англия, Австрия и Турция, но по информация на нашата медия цената, която Каляри искал за крилото от тези клубове, е по-висока от тези близо два милиона евро, които Лудогорец трябва да плати на клуба от Сардиния.


Още за: десподов   Кресна   Лудогорец   Още от: Спорт

Принтирай статия
5 коментара
19 Юни 2021 22:42 | Папарашкова
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Най скъпата мутреса в България .Кирчо от Кресна.


19 Юни 2021 22:48 | Цуци
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И кресненките много самочувствие, закачливи. Но доста евтинки ми се виждат. Лесно падат за дузпа. Мъжете им са по друга работа.


20 Юни 2021 09:53 | караваната на Кончето
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

След сделката италианите минаха през караваната да направат банкет че са се отървали от тоя.


20 Юни 2021 13:48 | кръц
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кирчо додоха ти да одиш по свето, човек да станеш, ама селяндура си е селяндур и опа в село Разград, даже в трета италианска лига да беше отишъл щеше да е па добре


22 Юни 2021 23:16 | CSKA fans
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Киро - курво




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар