Лидерът на РЗС Я. Янев иска от министър Св. Нейков премия за златния медалист от Банско Г. Стоицов

06 февруари 2013 13:16   6 коментара   8047 прочита


Лидерът на РЗС Яне Янев изпрати официално писмо до министъра на спорта Свилен Нейков ,в което иска признание за постиженията на банскалията Генадий Стоицов, прославил курортния град на световни зимни игри. Ето какво пише до министъра Я. Янев:

В началото на месец февруари 2013 г. се проведоха зимните игри на Спешъл Олимпикс`2013 в Република Корея. Българските атлети с интелектуални затруднения се представиха достойно в оспорваните състезания със завоювани общо 12 медала – 6 златни, 1 сребърен и 5 бронзови.

Сред призьорите се нарежда и Генадий Стоицов от Банско, спечелил за България два златни медала. Със своите постижения той не само не само доказа, че умее да се състезава, но и показа, че представлява един от най-сериозните зимни курорти на Балканите. Като народен представител от Благоевградския избирателен район считам, че заслугите на Генади Стоицов за популяризирането на ски курорта Банско по света са значителни.

Признание за сериозните успехи на българската делегация на зимните игри е и поканата към националния треньор доц. д-р Николай Панайотов и шампиона Генадий Стоицов да се включват в официалния парад на шампионите по време на предстоящата церемония по закриване на игрите. Постиженията на спортистите ни с интелектуални затруднения са не само тяхно лично постижение, но и гордост и успех за България. Категорично застъпвам тезата, че Генадий Стоицов, като носител на два златни медала, трябва за бъде награден от българската държава. Във основа на горното, уважаеми, г-н Министър, питам следното: Ще бъдат ли наградени българските атлети от зимните игри на Спешъл Олимпикс `2013 и какви премии ще получат за високите си спорти постижения?

Какви действия предприема Министерството на физическото възпитание и спорта за създаване на условия на спортистите с интелектуални затруднения за ефективна подготовка и за популяризиране на престижните и социални функции на спорта?

На основание чл. 83 ал.1 изречение четвърто от ПОДНС, желая министър Нейков да ми представи отговора си в писмен вид.

П. Павлова


Още за: Г. Стоицов   признание   писмо   Още от: Спорт

Принтирай статия
6 коментара
06 Февруари 2013 15:32 | рзс
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Браво г-н Янев! Един политик да застане зад успехите на българските спортисти.


06 Февруари 2013 16:51 | razlogenin
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ей янко е навсекъде. само б. б. да не му завиди


06 Февруари 2013 17:49 | пипи
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Браво Яне! Браво Янев! Един медал и за тебе. А защо всъщност и тебе не те водиха на зимните игри за хора с ментални проблеми. Диагнозата ти е точно като затам.


06 Февруари 2013 20:00 | за Янето-проверка !!!!!!
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

господин депутат ела у Сандански - у Вашите пълномощия е да поискате този пруслувут проект от Андон тотевата администрация ! проекта корекцията на река Санданска бистрица - изпълнението на този проект е безумно свързано с пари от европейски фондове ! Още по престъпно е отношението към тези тези млади хора - шест месеца ги разкарват по инстанции, като се прави всичко възможно да не им се даде достъп до проекта !!
господин депутат това е подигравка с конституцията от Този бандит Тотев !тея млади хора ще почукат и на някоя врата и ще си хванат пътя за чужбината ! а тук ще останат само смачкани хора и бандитите кат Кмета ! и такива като Вас дето го крепят..... шест месеца разиграване по инстанциите


08 Февруари 2013 17:30 | ЛАМА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ЗАЩО САМО НА СТОИЦОВ А? ТРЯБВА ЗА ВСИЧКИ КОИТО УЧАСТВАХА /ЕИ ТОЗИ МИНДИЛ ЯНЕВ ВЕЧЕ Е ТРУП. СЛЕД ТРИ МЕСЕЦА ЩЕ СИ ПОЧИНЕМ ОТ НЕГО.


09 Февруари 2013 16:54 | преоданец
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не съм фен на г-н Янев, но го поздравявам за изразеното мнение. Не трябва само депутатите и чиновниците да получават бонуси за някакви съмнителни заслуги, а да се подкрепи и един сирак, който се бори честно с живота е похвално.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар