Левски спъва благоевградчанина Боби Цонев за Берое

16 септември 2016 12:17   3889 прочита


"Сините" чакат пари от старозагорци

Трансферът на младежкия национал от Благоевград Борислав Цонев в Берое не може да бъде финализиран заради финансови претенции на Левски. Преди дни треньорът на Берое Александър Димитров потвърди, че халфът е приел предложението на "зелените", но договорът му се бави поради други причини.

Родният клуб на Цонев си търси полагащите им се според правилата на УЕФА компансация за обучение, пише "Меридиан Мач". Такава се изплаща за всеки футболист до 23 години независимо дали е свободен агент или не. Според правилата на БФС сумата е 74 хил. лева. По принцип тя може да нарастне и до 100 хиляди, ако футболистът е играл в съответен прецент от мачове в националния отбор.

Боби е сред основните играчи в състава на младежите, но заради контузия пропусна няколко мача от квалификациите за Евро 2017, съобщава Блиц Спорт. Моралното право също е на страната на "сините", защото те не само бяха подписали първи професионален договор, но преди неговото изтичане му бяха предложили и ново споразумение.

Благоевградските близнаци Борислав и Радослав обаче решиха да си тръгнат от "Герена". Ради си намери отбор в чужбина и подписа с Лече, но атакуващият халф все още не е играл в официални срещи.

М. Иванов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар