Левски се ориентира към близнаци от Благоевград и защитник от Кочан

21 април 2020 11:58   2 коментара   6339 прочита


Футболен клуб Левски опитва да промени изцяло трансферната си политика за новия сезон. Ръководството на сините ще насочи усилията си към привличането на български футболисти, които се подвизават в чужбина. Двамата от тях са близнаците от Благоевград Радослав и Борислав Цоневи. Те са юноши на Левски, но в момента са собственост на клубове от Хърватия и Италия. Борислав се прибира у нас от Хърватия, където играе за елитния Интер Запрешич. Радослав пък си дойде от една от най-засегнатите страни от коронавируса – Италия.

Там той се подвизава в третодивизионния Монополи. Както е известно, заради епидемията с коронавирус и тежката финансова обстановка, на „Герена“ имат намерение коренно да променят политиката си. Чужденците ще бъдат сведени до минимум, като се очаква шкафчетата си да не опразнят единствено Холмар Ейолфсон, Найджъл Робърта и новата звезда на тима – Стайн Спиерингс. За сметка на това, в клуба ще разчитат основно на българи, по възможност кадри на Левски. В този профил идеално се вписват близнаците Цоневи, които бяха твърди титуляри при престоя си в столичния гранд.

Заради усложнената обстановка с COVID-19, бъдещето на българските футболисти в чужбина също е неясно. Затова и от Левски внимателно следят какво ще се случи с Ради и Боби Цоневи, за да могат евентуално да ги привлекат в редиците си за следващия сезон. Това може да стане единствено, ако по някаква причина те станат свободни агенти и не се плаща трансферна сума за тях. "Сините" следят ситуацията със защитника Камен Хаджиев. Още през миналото лято се твърдеше, че треньорът Петър Хубчев го иска в състава си.

В момента Хаджиев е част от унгарския Академия Пушкаш. Камен играе с ляв крак, а именно такъв централен защитник държи да има на разположение наставникът на Левски. Договорът на бранителя с Академия Пушкаш е до лятото на 2021 година, но от "Герена" възнамеряват да опитат да го привлекат още сега. Петър Хубчев познава отлично качествата на Хаджиев. Именно той го повика в националния отбор за мачовете от Лига на нациите.

2 коментара
21 Април 2020 14:13 | Керанов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Братя Цоневи не са юноши на "Левски"...


22 Април 2020 10:42 | Филип
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

На кой са? На някоя детска градина в Благоевград, защото там са ритали камъчета и надуеаема топка ли?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар