Левски надви Марек за Купата на България

22 септември 2021 15:30   1 коментар   4060 прочита


Тимът на Левски записа първа победа под ръководството на Станимир Стоилов след завръщането му на “Герена”. “Сините” надвиха с 2:0 Марек в гостуването си от 1/16-финалите на Купата на България. Герой за столичани стана Димитър Костадинов (12, 32), който отбеляза и двата гола преди почивката.

Интересното е, че младият футболист дебютира от първата минута и вкара първите си голове за клуба, като даде сериозна заявка и за титулярно място в неделното дерби с ЦСКА - София. 

 “Сините”, които са рекордьор по спечелени трофеи в надпреварата, нямаха право на грешка в Дупница.  Мъри даде почивка на Николай Михайлов, Иван Горанов и Георги Миланов. Стоилов е наясно, че Левски има ограничени шансове в първенството, което стартира лошо, и шансът на “сините” за трофей минава през Купата.

Именно поради това успехът на "Бончук" беше задължителен, предаде Sportal.bg. Победата е под №110 за Стоилов начело на Левски, но и първа от 25 април 2008 година.

Специалистът направи шест промени от мача с ЦСКА 1948 (0:0) и заложи на Пламен Андреев под рамката, а Найденов, Зайков, Шелис и Галчев са защитниците пред него. Капитанът Радослав Цонев и Андриан Краев са опорни халфове докато Здравко Димитров, Димитър Костадинов и Мартин Петков помагат на Билал Бари.  Домакините започнаха с възможно най-доброто, търсейки сензацията в тази фаза на турнира.

Голяма агитка подкрепяше Левски, която почете националния празник - 113 години от обявяването на независимостта на България, както и 100-годишнината от кончината на големия поет и писател Иван Вазов. Гостите стартираха по-активно и още във втората минута Здравко Димитров стреля в аут. Постепенно столичани стигнаха до своето и в 12-ата минута поведоха в резултата. Младият Костадинов се разписа с глава след много меко центриране на Ради Цонев. Бившият играч на Септември и Царско село прати топката в долния ляв ъгъл на Младенов. 

Попадението е първо за него с екипа на Левски, като идва в дебютната му среща от първата минута със синята фланелка. Преднината даде още по-голямо спокойствие на “сините”, които в 14-ата минута чрез Анди Краев удариха горната греда. Халфът обаче бе извършил и нарушение- В 20-ата минута страховит изстрел на Цонев от фал от над 25 метра разтресе горната греда на Младенов, който в 23-ата минута трябваше да се намесва след удар на Димитров.

Сериозна подкрепа на "сините" фенове мотивираше играчите на Мъри да търсят втори гол и той падна в 32-ата минута. Негов автор отново бе Димитър Костадинов.

Този път 22-годишният техничар нахлу на скорост в наказателното поле финтира противников бранител и с хубав удар прати топката в мрежата. В 37-ата минута Цонев пропусна да се разпише след подаване на Костадинов. Малко по-късно Бари направи невероятен пропуск, след като преодоля излезлия извън наказателното поле вратар Младенов, но после си поведе дълго топката и не успя да нанесе точен удар в празната врата.

Втората част започна с първата чиста възможност за Марек в мача. След центриране от фал на Иванов Арсов се извиси над всички и стреля с глава, но младият Андреев боксира.

Секунди след това домакините имаха претенции за дузпа, но така нямаше. Грешка на Андреев в 55-ата минута можеше да коства попадение във вратата на гостите. Нивото на игра при "сините" падна сериозно от първа част и това не се хареса Стоилов.

Двамата треньори направи промени, а Мартин Петков, Михайлович и Боби Цонев влязоха за гостите. Чисти положения липсваха, като определено през втората част Марек по-често поглеждаше към противниковата врата и в 78-ата минута Васев пусна успореден пас по голлинията, но нямаше негов съотборник, който да засечете кълбото и да намали.  Костадинов можеше да запише името си в историята с хеттрик при първия си мач от първата минута, но стреля в ръцете на Младенов.

Към края гол на Петков бе отменен поради засада, а след това Боби Цонев също се размина с попадение, след като Младенов плонжира и майсторски изби топката от долния десен ъгъл.  Така Левски записа втора чиста мрежа и се класира сред 16-те най-добри отбори в надпреварата, като ще чака жребия, за да разбере следващия си съперник.


Още за: купа   Марек   Левски   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
23 Септември 2021 08:11 | Петрич
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Кур за марек дупница е циганско село




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар