Лекоатлет изготви програмата на хандбалистите от Благоевград, кадровите проблеми нямат край

24 август 2011 00:10   2 коментара   7847 прочита
С. Арабаджиева
С. Арабаджиева


С. Арабаджиева

Мъжкият хандбален отбор на "Интер-Академик" стартира подготовката си за новия сезон едва с 8 състезатели. Шестият от миналото първенство в "А" група изпитва големи кадрови проблеми, които вещаят трудности в окомплектоването на боеспособен състав.

Голмайсторът на отбора Александър Попгеоргиев трябва да се подложи на операция на рамото и ще отсъства неопределено време. Още отсега се знае, че титулярният разпределител Добрин Тунтев няма да се възстанови от травмата в коляното за началото на първенството. Със закъснение се очаква да се присъедини към тима Лъчезар Стоянов по лични причини, на гурбет в Гърция са Иван Чорбаджийски и Адриан Зинков, едва през октомври треньорката Софка Арабаджиева ще може да ползва Лазар Иванов, който е на бригада в САЩ, а пробойните се увеличиха с напускането на Александър Илиев и Иво Дилов.

Пост номер 1 в селекцията също се оголи, след като вратарят Петър Цирков се нуждае от лечение на очите. Покана да заеме овакантеното място в рамката на пиринската врата е отправена към стража на "Пирин" /ГД/ Димитър Ортомаров. Добрата новина е завръщането на младежкия национал Стоил Радойчев от неуспешни проби във Франция и уверенията му, че е готов отново да облече екипа на благоевградчани.

На принципа "Приятел в нужда се познава" се притече на помощ на С. Арабаджиева шефът на ЛК "Джордан" Йордан Янев. Бившият топскачач предостави изготвена от него програма за специализирани тренировки за физическа издръжливост. Заниманията си през първия подготвителен етап за "помпане на въздух" хандбалистите провеждат на лекоатлетическата писта в двора на спортния интернат в областния център на Пиринско.

2 коментара
24 Август 2011 13:21 | Треньор
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ако проблема е в изготвянето на тренировачна спортно-подготвителна програма, аз мога да предложа моя, в зависимост от подготвителния цикъл 8, 12, 14 с 16 седмична програма, като тя задължително е обвързана с хранителен високо белтъчен режим ... ако треньорката пожелае мога да публикувам моята програма, защото ту е страхотин човек и заслужава да помогнем всички кой с каквото може ... все пак тя сама държи отбора на плещите си ... успех на Софка и на отбора


26 Август 2011 17:46 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Успех на момчетата!!! Дано контузените бързо се възстановят, а напусналите да се завърнат в отбора. Едва ли ще има проблеми точно с вратарския пост през новия сезон, както нямаше такива и през миналия. Проблемите ще дойдат от отсъствието на контузените и по-късното включване на Л. Иванов.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар