Легендарният нападател Сашо Паргов пое управлението на Марек

31 януари 2024 13:35   3 коментара   3434 прочита


Нов Управителен съвет бе избран на Общо събрание на ФК Марек, който поема работата на славния клуб, в момента в челото на Втора лига. Легендата Сашо Паргов е новият председател на УС, а като членове влизат Илчо Агонцев и Камен Шербетов. Тримата бяха предложени от заместник-кмета на Дупница Бойко Христов и бяха одобрени от Общото събрание чрез явно гласуване, предаде Novsport.com.

Паргов, Агонцев и Шербетов ще изпълняват функциите си безвъзмездно и без да получават възнаграждение за това. Новото ръководство има доверието на общината и на кмета на града Първан Дангов. Сашо Паргов, носител на званието Майстор на спорта, е един от най-успешните местни футболисти. Роден е през 1946-а година, играе през цялата си кариера само в Марек и това продължава 17 години. През това време записва 465 мача и вкарва 167 гола. На 14 септември 1977 г. бележи историческия дебютен гол за Марек в евротурнирите при домакинската победа с 3:0 срещу унгарския Ференцварош, а на 2 ноември същата година реализира втория гол във вратата на легендарния Сеп Майер при успеха с 2:0 срещу Байерн (Мюнхен) на препълнения стадион "Бончук".

Досегашният президент на клуба Васил Василев пожела да бъде освободен. На Общото събрание бе представен отчета на клуба за миналата година, приет бе и бюджета за 2024-а година. В първите дни на настоящата година оставка подаде и Цветан Видински – човекът, който беше управител, спортен директор, а преди това и президент на клуба. Това стана след изявление на кмета Дангов, че сваля доверието си от тогавашната управа.

В отбора като спортен директор работи вече и синът на Сашо Паргов – Ивайло, който доскоро беше шеф на школата на Локомотив (София). Бивш централен нападател ще отговаря за почти всичко в отбора, което касае спортно-техническата работа и на първия отбор, а също така и на школата.

След изиграването на есенния дял от първенството на Втора лига Марек (Дупница) заема 3-о място в класирането с 35 точки, на 6 от лидера Септември и с 1 пред 4-ия Монтана.


Още за: Марек   Дупница   Още от: Спорт

Принтирай статия
3 коментара
31 Януари 2024 22:02 | barkly
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox


01 Февруари 2024 07:24 | човек
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Крайно врпеме беше Сашо да стане Президент на Марек


01 Февруари 2024 12:31 | Квазимодо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нищо против легендите, но на 77 години, без абсолютно никакви познания в управлението на футболен клуб, маркетинг, спортен мениджмънт не виждам с какво може да помогне на иначе легендарния клуб" Марек" Станке Димитров




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар