Кюстендилска лекоатлетка с медал на новата писта в Русе

18 октомври 2012 11:23   2440 прочита


Лекоатлетката от клуб "Пауталия" - Кюстендил Александра Бързункова спечели сребърен медал от турнира "Младост" в Русе. Тя се класира втора в скока на дължина. Треньор на родената 1999 година състезателка е Владимир Табаков. Той сподели, че успеха е постигнат, въпреки липсата на пясък в трапа за скок на дължина, на стадион "Осогово".

Международният турнир, който се възражда слез 20-годишно прекъсване бе на реновираната писта в Русе. Тя бе открита от премиерът Бойко Борисов и министърът на спорта Свилен Нейков, които прерязаха лентата заедно с олимпийският шампион в тройния скок Христо Марков и именитата ни спринтьорка Анелия Нунева.

850 000 лв. осигури Министерството на физическото възпитание и спорта за реновирането на атлетическата писта в Русе. Целият проект, в който влиза и оборудването, е на стойност 1 274 190 лв. и е съфинансиран от общината.

Владимир Табаков изрази надежда, че от Министерството на физическото възпитание и спорта ще отпуснат средства и за нова лекоатлетическа писта в Кюстендил.

източник: dariknews.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар