Край с мечтата за Европейското! Нaционалите ни се изложиха, съдията ни поряза

08 октомври 2020 23:58   2 коментара   6216 прочита
Сн. Юри Славчев
Сн. Юри Славчев


Сн. Юри Славчев

Георги Йомов дебютира с гол за България при загубата от Унгария

Футболните ни национали загубиха с 1:3 от Унгария и България отново няма да участва на европейско първенство. "Трикольорите" се нуждаеха от победа тази вечер, за да се класират на финалния плейоф, в който щяха да спорят с Исландия за място на шампионата на Стария континент. Исландците надвиха с 2:1 Румъния по същото време и на 12 октомври ще спорят за евровизата с Унгария.

Победата на маджарите в София дойде след голове на Вили Орбан в 17-ата минута, Жолт Калмар в 47-ата и резервата Неманя Николич в 75-ата. Автор на почетното попадение за България стана Георги Йомов, предаде Блиц Спорт. Футболистът на ЦСКА влезе на смяна и успя да се разпише при дебюта си за националния отбор - в 89-ата минута.

"Трикольорите" само могат да съжаляват за пропуснатия шанс, тъй като създадоха немалко положения, които обаче пропиляха. Съдията Симон Марчиняк също донякъде попречи на България. Реферът първо отмени дузпа за нашите в 56-ата минута, когато Тодор Неделев се подготвяше да я изпълни след фаул срещу Краев, но след намесата на ВАР беше преценено, че нарушението е на границата на наказателното поле, а не вътре в него. След това Марчиняк подмина две явни груби прояви на унгарци срещу Йомов и Кирил Десподов, които също с основание претендираха за 11-метрови наказателни удари. 

Георги Дерменджиев направи няколко промени в титулярния състав в сравнение гостуването на Уелс в Кардиф (0:1) и последното домакинство - 1:1 с Ейре. Капитаните в последните два двубоя Петър Занев и Георги Костадинов този път са извън сметките на треньора. Вратарят Пламен Илиев, Георги Терзиев и Васил Божиков се завръщат в тима. Последният изведе "трикольорите" с лентата при отсъствието на капитана Георги Костадинов, който не е напълно възстановен от контузия. 

Преминалият в Лудогорец Кирил Десподов и Страхил Попов останаха на пейката, а Сисиньо, Янис Карабельов и Бирсент Карагарен започнаха от първата минута. Атаката поведе Божидар Краев, подпомаган от Тодор Неделев и по крилата от Галин Иванов и Карагарен. 


Още за: национали   Унгария   загуба   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
09 Октомври 2020 08:07 | 123
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Balgaria futbol niama ot godini -logichna razbrazka


09 Октомври 2020 09:20 | Ушев
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

От слабо вътрешно първенство няма как да има силен нац. отбор




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар