Кореец подготвя в Благоевград националните по таекуон- до за европейското в Италия

24 март 2019 12:08   1 коментар   7952 прочита


В Благоевград продължава подготвителният лагер на националния отбор по Таекуон-до ITF. Тренировките в спортната залата на Фолкън, която се намира в бившото поделение преминават под ръководството на корейския Гранд Мастър Ким Унг Чол.

72 състезатели в различни възрастови групи се подготвят за участие на Европейско първенство в Римини. Националите ни в севернокорейското бойно изкуство в последните 15 години винаги преди европейско или световно първенство идват на лагер в областния център на Пиринско. Лагерът в Благоевград ще приключи в събота 29 март, след което в понеделник на 1 април тима потегля за Италия.

Само преди два дни състезателите по таекуон-до ITF от националния отбор на България потвърдиха високата си класа на първото си официално участие на международно състезание по олимпийско таекуондо WT. Те спечелиха седем златни, три сребърни и два бронзови медала при мъжете, жените и юношите в изключително атрактивните дисциплини силов тест и техническо чупене. Това стана на вторите Мултиевропейски таекуондо в зала "Асикс Арена" в София.

Участието им беше добра възможност да тестват подготовката си в международна среда за Европейското първенство в Римини, Италия, в началото на април. Радостното е, че дългогодишният им състезателен опит и комплексната таекуон-до техника, натрупана под ръководството на корейския майстор сасуним Ким Унг Чол, 9 дан, и клубните и национални треньори през годините, доведоха до седем спечелени европейски титли и достойно представяне на всички участници.

От спечелилите медали Албена Ситнилска, Амалия Колева, Катерина Бейчева, Никола Николов, Николай Василев, Любомир Бакалски и Йордан Сталев се очакват и отличия на първенството в Италия.

Марти Иванов

1 коментар
24 Март 2019 18:55 | Успех!
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Успех машини ! Вие сте нашата гордост!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар