Конгресът на БФС започна! Прекратиха мандата на Михайлов

12 октомври 2021 12:18   1 коментар   9310 прочита
сн. sportal.bg
сн. sportal.bg


сн. sportal.bg

Днес е важен ден за бъдещето на българския футбол, тъй като в зала 1 на НДК се провежда Конгресът на БФС за избиране на нов президент и ново ръководство. Делегатите, които се очаква да бъдат над 500, започнаха да влизат в сградата в столицата около 8.00 часа, а събитието започна около 10 часа.

Основната битка за президент на БФС се предполага, че ще се води между Борислав Михайлов (издигнат от 19 клуба) и Димитър Бербатов (от 8). 

Общо шестима са кандидатите за важния пост - към двамата изброени добавяме Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев. Екипи на Sportal.bg са разположени на всички входове на НДК и следят отблизо всичко случващо се на дългоочаквания Конгрес.

Ето и дневния ред на Конгреса:

1. Одобряване на доклад на ИК относно изключване на членове на БФС и констатирано прекратяване на членството на футболни клубове в БФС по причини, различни от изключване. 

2. Прекратяване на мандата и правомощията, и освобождаване от длъжност на Президента на БФС. 

3. Прекратяване на мандата и правомощията, и освобождаване от длъжност на членовете на ИК на БФС. 

4. Избор на президент на БФС с мандат от 4 години, считано от датата на Конгреса. 

5. Избор на членове на ИК на БФС с мандат от 4 години, считано от датата на Конгреса. 

6. Приемане на нови членове на БФС. 

7. Промени в Устава. 8 Разни.

10:50 часа: Георги Величков (делегат на ФК Калояново) се самопредложи за член на комисията, която ще брои гласовете на Конгреса. Мотивът му бе "да има честни избори". Част от другите делегатите го освиркаха, а след гласуване предложението му не бе прието. "За" гласуваха 106 делегати, а "портив" - 206. Останалите се въздържаха.

11:03 часа: Делегатите на конгреса избраха комисия, която ще брои гласовете.

11:11 часа: Прякото предаване на Димитър Бербатов от залата спря заради изтощена батерия на телефона.

11:25 часа: С 10 гласа повече не се прие предложението в състава на комисиите да влязат двама независими адвокати, които да следят за редовността на Конгреса. Резултат 189:199 в полза на решението. Има и над 80 въздържали се.

11:35 часа: Част от делегатите огладняха и отидоха да се подкрепят с кифли и чай.

11:53 часа: С 411 гласа "за" и 0 "против" прекратиха мандата на настоящия президент на БФС Борислав Михайлов. Останалите 72-ма делегати гласуваха "въздържал се".

12:12 часа: И шестимата кандидати са допуснати за президент на БФС. След това стана ясно, че всеки от тях има по 10 минути да се изкаже пред делегатите.


Още за: конгрес   БФС   Бербатов   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
12 Октомври 2021 18:00 | Мима
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Уа




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар