Колония от 150 български имигранти в Испания спонсорира новоучредения ФК “Червено знаме” /Кочан/

05 януари 2010 00:20   17 коментара   36740 прочита
Част от възпитаниците на “Червено знаме” с треньора Д. Кумбаров
Част от възпитаниците на “Червено знаме” с треньора Д. Кумбаров


Част от възпитаниците на “Червено знаме” с треньора Д. Кумбаров

Трикратният победител в “Минута е много” Д. Кумбаров единодушно избран за президент на клуба

Интересен метод за финансиране намери в кризата новоучреденият ФК “Червено знаме” /Кочан/. Клубът, чиято дейност изцяло е насочена към развиването на детско-юношески футбол, бе създаден в края на миналата година по инициативата на група бивши играчи от гоцеделчевското село, които от няколко години живеят и работят в Памплона /Испания/. Въпросните ентусиасти Стефан Чаушев, Любен Кеналиев, Асен Хаджиев и Младен Кеналиев, уж са направили допитване до всички кочанци в Памплона, чиято колония там наброява около 150 човека, и решили да събират вноски, с които да подпомагат младите състезатели на “Червено знаме”.

На учредителното събрание присъстваха директорът на Горското стопанство в Сатовча Пламен Поюков, директорът на СОУ “Хр. Смирненски” /Кочан/ Гълъб Чаушев, секретарят на читалището Слави Узунов, д-р Алексей Поюков, родители, футболисти и ветерани. След приемането на клубните членове бе изработен проектоуставът, набелязани бяха и целите на работа. За председател на ФК “Червено знаме” единодушно бе избран бившият футболист на “Кочан” и трикратен победител в популярното телевизионно състезание “Минута е много” Динко Кумбаров. Всеки момент ще бъдат внесени документите за съдебна регистрация в Окръжен съд - Благоевград.

В зависимост от това в каква група на първенствата ще участваме наесен се предвижда и ремонт на съблекалните, закупуване на екипировка и провеждане на редовен тренировъчен процес, заяви Д. Кумбаров, който заедно със Ст. Чаушев, Л. Кеналиев, А. Хаджиев и Мл. Кеналиев през 2002 г. игра бараж за Югозападна “В” група с “Кочан”. Заниманията ще водя аз. В момента разполагаме с 30 момчета от 4-и до 7-и клас. Тенденцията е да увеличим бройката с привличане на талантливи деца и от съседните села и до есента да изградим боеспособен отбор.

17 коментара
05 Януари 2010 09:11 | Х.Джилджов-Сатовча
Оценка:
38
 (
74
 гласа)

Поздравления за инициативата на Кочани в Памплона и в Кочан ! Едно добро начало за децата да започнат да спортуват и да се откъснат от кафенетата и чалготеките. Вярвам че Кумбаров ще се справи блестящо с това начинание! Но по важното е че е намерил подкрепа на видни хора и цялото местно ръководство да го подкрепят за начинанието!?! А Сатовчанските "патриоти" само се бият в гърдите и плетат интриги????? А за какъвто да е спорт или отбор........ядец??????? Уважаеми г-н Ушев, в теб ми е надеждата, като директор на училището и като съветник в общината, да подемеш инициативата и заедно с Влайков да сглобите и Вие нещо подобно ! И от Сатовча има много хора в Памплона на които децата са във вашето училище? Кой родител не би дал пари детето му да спортува а да не хайманува??? Надявам се и вярвам !!!


05 Януари 2010 13:53 | Владислав
Оценка:
-43
 (
77
 гласа)

Байганьовци


05 Януари 2010 14:34 | наблюдател
Оценка:
6
 (
44
 гласа)

браво на Кочан,ами каде е об.кмета как тои да не запише бяла точка на такова нещо.краино време е да си вьрви и да бьде сьборен окторопода в общината за да има повече инициативи катона Кочанци.Само с присьствие на свадби и п.....я не се рьководи об-за.23 мл.лв.Проследете кои ще испьлнява обектите?Един селски кмет не работи свободно.ха ха ха бедната Об. Сатовча.Народа в мьгла и послушен...?


05 Януари 2010 15:27 | до наблюдатела
Оценка:
6
 (
40
 гласа)

браво точно така е дава пари на кочанци и валкоселци а за Сатовча няма.даже много изкара вече и да се махне за него нее проблем.дасе видят лъганите години наред селяндури.


05 Януари 2010 15:49 | Весо
Оценка:
22
 (
54
 гласа)

Браво Динко! Поздравления за инициативата и много успехи на клуба за в бъдеще!


05 Януари 2010 21:50 | Faim
Оценка:
32
 (
68
 гласа)

Някой поне се е сетил да направи нещо полезно за младежта.Те в днешно време само за глупости мислят.Адмирации за инициативата на Кумбаров.Дано се справи момчето


06 Януари 2010 02:31 | vladssan(hadjiev)
Оценка:
-5
 (
41
 гласа)

бравбо на гредиоцитеее само такаааааа..


06 Януари 2010 15:44 | патриот
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

До Джилджов- Като Сатовчански патриот сьм дал за футбола много за разлика от уважавания от вас г-н Ушев.Сега за твоите надежди приятелю--Напразни са защото в това ако има келепир Ушев щеше отдавна да е там както е вьв всички Настоятелства Фондации и тем подобни.Що се отнася за футбола - в Сатовча е имало и ще има благодарение на патриоти а не на Хамелиони като Ушев.


21 Януари 2010 02:16 | топчо
Оценка:
-17
 (
35
 гласа)

идеен замисъл ДОБЪР. Но единодушно да изберат ДИНКО ДУМБАРОВ?????? "След приемането на клубните членове бе изработен проектоуставът, набелязани бяха и целите на работа. За председател на ФК “Червено знаме” единодушно бе избран бившият футболист на “Кочан” и трикратен победител в популярното телевизионно състезание “Минута е много” Динко Кумбаров " Това ще е поредната окакана работа на въпросният председател. Доста "кафяво и рядко" се представи при големите футболисти. Сега е ред да видим колко "дафяво и рядко" ще се представи тук. Памплонци. Дано знаете на кои сте се доверили. Още веднъж УСПЕХ НА ДОБРАТА ИДЕЯ.


23 Януари 2010 16:14 | Faim
Оценка:
41
 (
49
 гласа)

еххх топчо ,топчо-голям злобар си бил.Явно нищо не разбираш от футбол.След като си толкова компетентен по футболните въпроси в Кочан,кажи защо след като този председател вече го няма, отбора нещо не играе както трябва,и пада от посредствени отбори/няма смисъл да цитирам отборите, от които Кочан загуби,ако си в час сам ги знаеш/.Ама то на такива "псевдоразбирачи" вие все 20 дали отбора пада или бие.Важното е да злословите и сипите помия върху другите.Преди да критикуваш някой и да си даваш мнението,по-добре кажи ти какво си направил за Кочан?


23 Януари 2010 17:15 | сатовица
Оценка:
-8
 (
16
 гласа)

................супата!


23 Януари 2010 17:59 | Stefan
Оценка:
25
 (
35
 гласа)

Крадеца вика,дръжте крадеца:)))или с други думи СЛАЩЕНЕЦА/КАЛЕЕВ/който открадна парите от един мач с Мусомище и след това беше изритан от отбора точно от Динко Кумбаров,сега тръгнал да търси сметка кой какъв е.Абе аман от ДРУГОСЕЛЦИ които се бутат в Кочанските работи.Тоя смешко СЛАЩЕНСКИ,така и не разбра,че не му е там работата.Пълен въздухар,който по незнайна причина си беше въобразил,че става за треньор на Кочан.Ама айде моля ви се:)))) бегай по далеч от отбора и не се крий под псевдоними защото слащенския ти акцент се разпознава чак от Норвегия:))))




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар