Каратистката Хана Кошутарска от клуб "Цанев" беше наградена в категория деца на церемонията "Спортист на годината" в Благоевград

16 декември 2022 22:29   2 коментара   4806 прочита


Кметът на община Благоевград Илко Стоянов награди спортист №1 на Благоевград за 2022 г. по време на официална церемония в зала Скаптопара. Както вече съобщихме първо място за Спортист на годината ( мъже и жени над 18 год. ) бе отредено за състезателя по кикбокс от клуб "Скаптопара“ Кирил Илиев, който печели приза за втора поредна година.

След него в класацията се нарежда Илиан Томанов от таекуон-до клуб "Фолкън“, а на трето място се класира Емил Незиров, спортен клуб по самбо "Самбо - Дети“. Кметът Илко Стоянов връчи купи и грамоти на деца, шампиони на България, до 14 години включително и на каратистката Хана Кошутарска за постижения и принос към спорта.

Хана е още на 12 години , тренира от по-малко от 2 години в залата. Има хъс и постоянство . Полага много труд в залата – и занапред ще постига още много победи на състезания в страната и на международни форуми каза Венцислав Дуев – управител и треньор на Карате Клуб „Цанев“ – Благоевград.

2 коментара
17 Декември 2022 09:20 | Стар гражданин
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Кога в България ще започнат да награждават деца прочели книги, написали разкази, развили своя интелект? Стига с тези побоища, стига е това насилие!


17 Декември 2022 13:09 | До стар гражданин
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Хубаво е и Вие да прочтете някоя книга, където е описано ползата от бойните спортове . Бойните спортове насърчават ненасилственото разрешаване на конфликти
Децата, занимаващи се с боен спорт, се учат от малки да сдържат агресията и да уважават другите. Бойните изкуства насърчават много форми на алтернативни методи за избягване на конфликти, които не изискват насилие. След като детето придобива уважение към себе си и увереност в способностите си, то много по-лесно контролира агресията и предприема мирен, ненасилствен отговор на конфликта. Добрият боец не се хвали с уменията си, нито ги използва за отмъщение. Той практикува бойното изкуство като спорт, а в краен случай го използва като средство за самозащита, но само във време на беда.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар