Кандидатурата ми бе подкрепена и от футболистите, което е особено важно за мен

29 януари 2011 00:20   3 коментара   12933 прочита


Новият шеф на “Малеш” В. Димитров

Васил Димитров е роден преди 46 години в село Микрево, община Струмяни. Със средно специално образование е и в момента е шеф на местната “ВиК Стримон” ЕООД. Дългогодишен футболист и капитан на отбора на “Малеш” /Микрево/. Кариерата му преминава още за 2 г. през “Перун” /Кресна/, стига и до проби в “Розова долина” /Казанлък/. Преди десетина години бе президент на “Малеш” /Микрево/, а в началото на тази седмица по волята на управителния съвет бе избран за изпълнителен директор. Като такъв Васил Димитров даде първото си интервю за вестник “Струма”.

- Г-н Димитров, честито назначение. Как се стигна дотам да оглавите новата управленска структура на “Малеш”?

- Благодаря Ви, това е решение на управителния съвет. Преструктурирането в “Малеш” се наложи от прекалената заетост на господин Чиликов, комуто клубът дължи сегашния си статут. На всички е ясно, че Чиликов на практика създаде и доразви този отбор, за да може той да стигне до професионалния футбол. Разбрах, че други кандидати за длъжността е нямало, управителният съвет е гласувал единодушно за моята кандидатура. Тя е била подкрепена и от футболистите, което за мен е особено важно.

- Какво първо ще промените в организацията на клуба?

- На този етап считам, че промени не са необходими, няма да има такива и в спортно-техническия щаб. Надявам се да работя в разбирателство с всички тези хора, които допринесоха в последните години “Малеш” да прескочи няколко нива в родния футбол и в момента да бъде един от най-добре представящите се отбори в Западната “Б” група.

- Имате ли ясна визия относно най-наболелия въпрос - финансирането на клуба?

- На практика това ще продължава да става с помощта на спонсори. Ще се надяваме, както досега, на Андон Червенков, шеф на “Бетон” ЕООД, фирмата за гуми “Райчев” ЕООД и още неколцина бизнесмени, които са склонни да помагат на организирания футбол в Микрево. В никой случай не отписваме и помощта на общината. Имаме уверението на г-н Чиликов, че той в никакъв случай няма да загърби спорта, в частност футбола и представителния отбор на ФК “Малеш”.

- До този момент “Малеш” инкасира две тежки загуби в контролите, това притеснява ли Ви?

- Загубите действително са тежки, но те не ме притесняват, след като са дошли срещу отбори от елита. По-скоро ме притеснява това, че доста от нашите момчета в момента са контузени и не можем да ги използваме. Срещу “Миньор” например 5-6 от тях бяха с травми, липсваха в защита капитанът Румен Сандев, в халфовата линия Георги Жежев, в атаката Сакаджийски, все футболисти, които на практика съставят гръбнака на нашия отбор. Освен това знаете, че бяхме напуснати от 4-5 състезатели, което няма как да не се отрази на организацията на играта в проверките. Разбира се, ние се подсигурихме с 5-6 нови попълнения, които се надявам да запълнят празнотите от зимните трансфери и отборът да се стабилизира.

- “Малеш” се представи неочаквано добре през есента, очакванията Ви за пролетните мачове?

- Да се надяваме, че ще продължим в същия дух. Лично аз не се съмнявам, че спортно-техническият щаб и футболистите ще направят всичко възможно да съхранят добрите впечатления, които оставихме през пролетта, и да носим с право името хит на Западната “Б” група и в мачовете от втория дял на шампионата.

3 коментара
29 Януари 2011 18:57 | ха ха
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

тоя е кукла на конци


09 Февруари 2011 13:50 | нане
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

тоя не е кукла на конци (маикати е кукла


17 Февруари 2011 11:18 | вангел
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво - Васе- успех в начинанието




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар