Кадри на “Пирин” /ГД/ правят фурор в дебюта си за “Олимпиакос”

22 октомври 2010 00:19   1 коментар   26838 прочита
О. Стефанов
О. Стефанов


О. Стефанов

Кадрите на “Пирин” /ГД/ Огнян Стефанов и Стамен Казълов направиха фурор в дебюта си за гръцкия “Олимпиакос” /Лептокария/ в мач от първенството на южната пета дивизия. Отборът им спечели с 3:1 дербито срещу прекия конкурент в челото “Ираклис” /Ксилокастро/, а клубните шефове доволно потриваха ръце след силните изяви на българските попълнения, които три седмици стояха на трибуните заради бюрократични пречки при издаването на задължителните работни визи. Стефанов бе в основата на две от попаденията. В 5-та мин. той изработи дузпата, от която тимът откри резултата. Десет минути по-късно съперникът изравни от фаул, малко преди почивката “Олимпиакос” отново възстанови аванса си.

О. Стефанов сложи в 75-та мин. край на интригата, след като посрещна отбита от вратаря топка и я прати в мрежата. Казълов вещо ръководеше отбраната, която неутрализира редките атаки на “Ираклис”. С успеха тимът от баровския курорт се настани на третото място в таблицата, на 2 точки от водача “Атромитос” /Хиломоди/, който единствен е с пълен актив от началото на шампионата. Целта пред отбора на експиринците е за два сезона да се върне в третото ниво на местния футбол. Миналата година клубът изпадна по финансови причини. За възраждането му много се разчита на треньора Тасос Перас, направил име в гилдията начело на “Коринтос” и няколко кипърски тимове. В изпълнение на поставената задача наставникът декларира кредит на доверие към О. Стефанов и Ст. Казълов.


Още за: ПФК Пирин /ГД/   победа   треньор   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
24 Октомври 2010 10:21 | ян-ко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ихааааа, фурор правят нашите в пета дивизия..... ами ако отидат в девета направо ще си са звезди от голяма класа..... БРАВО!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар