К. Бербатов с 4 поредни победи във Варна

08 юли 2011 00:16   1 коментар   2884 прочита
К. Бербатов
К. Бербатов


К. Бербатов

Гр. Григоров ремизира с лидера на Македония

Загубата на старта от невръстния азер Абдула Квадимбайли, който е световен шампион по шахмат за момчета, мобилизира благоевградския международен майстор Киприан Бербатов и го накара да спечели следващите си 4 партии на “Варна Оупън”, чийто награден фонд е 17 000 лева. В V кръг силата на тийнейджъра от Пиринско опита рутинираният мм Валентин Панбукчиян.

Етническият арменец не можа да се спаси, въпреки че имаше предимството на белите фигури. Добрата серия изкачи Киприан на шесто място във временното класиране. Без загуба в турнира продължава петричкият гросмайстор Григор Григоров. Състезателят на “Локомотив 2000” /Пд/ ремизира тактически с гм Владимир Георгиев, лидер на националния отбор на Македония.

Двамата са съответно трети и втори в подреждането с по 4 точки. Следва ги пловдивският международен майстор Петър Арнаудов, който направи първи стъпки в интелигентния спорт под ръководството на благоевградския треньор Христо Спириев. На върха с 4,5 т. засега е гм Борис Чаталбашев. В проявата участват 77 шахматисти от 9 държави.


Още за: К. Бербатов   шахмат   класиране   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
14 Юли 2020 17:22 | Иван
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Великан! И математиката му е ясна! Бъди здрав!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар