Избраха спортист на годината в Петрич

23 декември 2010 00:20   2 коментара   14063 прочита
К. Терзиев получава плика с 3000 лв. от градоначалника В. Илиев
К. Терзиев получава плика с 3000 лв. от градоначалника В. Илиев


К. Терзиев получава плика с 3000 лв. от градоначалника В. Илиев

Приза взе европейският вицешампион по борба К. Терзиев

За първи път в Петрич организираха официален избор за спортист на годината. Призът бе спечелен от европейския вицешампион по свободна борба от Баку Кирил Терзиев, а организаторите се бяха отказали от обичайната практика за определяне на челна десетка. Самото награждаване премина в холивудски стил - с мажоретки, музикална програма и щедра почерпка за всички поканени. 55 спортисти и треньори си разделиха 22 230 лв. съгласно решение №492 на Общинския съвет в южния град за постигнати високи спортни резултати през отминаващата година.

Гост на тържеството бе олимпийският вицешампион от Барселона 92 Валентин Гецов, който бе удостоен с плакет от градоначалника Вельо Илиев. Специални грамоти бяха раздадени в три категории. За най-перспективен спортен клуб бе почетен ХК “Цар Самуил”, най-перспективен футболен клуб “Беласица 1923", а индивидуалната награда за най-перспективен млад спортист отиде при петобойката от ЛК “Осите 60” София Станоева.

Очаквано акцентът отново падна върху постиженията на борците, а емблемата на този спорт в Петрич Венцислав Полизоев получи диплом за “Заслужил треньор” и 1000 лв. По 2000 лева получиха бронзовите медалисти от европейски първенства Крум Чучуров и Станислав Кънев. По 5-има представители от клубовете по бойни изкуства “Драгота”, “Киокушин 1994”, “ГО-ДО” и “Ийгъл” също бяха премирани с парични бонуси. Такива бяха предвидени и за двете формации на ХК “Цар Самуил” и наставника им Димитър Костенаров, благодарение на когото хандбалът продължава да е колективен спорт №1 в града на Ванга.

Своите парични награди получиха и лекоатлетите на треньора Валентин Осев, чиито успехи в хвърлянията и многобоя са отколешна традиция.


Още за: К. Терзиев   спортист   приз   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
23 Декември 2010 03:39 | бореца
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Има много по добри от него


24 Декември 2010 17:50 | Леле
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

и това горното е писано на връх Бъдни вечер! Миро, имаш много сериозен проблем... бъди по-добър!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар