Ирландец дебютира за Пирин при разгром над Германея

09 август 2017 11:40   13 коментара   6696 прочита


Пирин победи в поредната си лятна контрола днес, след като се наложи убедително с 6:1 над Германия С. Баня. Орлетата доминираха през целия двубой, като можеха да отбележат и още попадения.

Евентуалното ново попълнение Конър Хендерсън остана на терена през целия мач, като се отчете с отлична асистенция за второто попадение в срещата в 14та минута, дело на Костов. Две минути преди това точен за Пирин беше Благов.

През втората част зелените нанизаха още 4 гола. Разписаха се Рения в 48та, на два пъти Младенов, който отбеляза от дузпа в 51та и от центриране с глава в 79та, а редовното си попадение в тези контроли сътвори и Суда в 66та.

Марти Кирилов


Още за: Пирин   контрола   победа   Още от: Спорт

Принтирай статия
13 коментара
09 Август 2017 13:14 | Пиринец
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

взимат чужденец в Пирин и не стъпвам повече на стадиона. Пирин трябва да налагат само момчета от школата. чужденец с висока заплата която плащаме ние е невероятна глупост.


09 Август 2017 15:26 | фюри
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

висока висока колко да е висока не повече от 1500 евра.... и явно не всичси момчета от школата стават за а отбора.... много ограничено мислене.... за пиринец.... и не можем да лежим на стари ларви..... от кога няма качествено младо орле излязло от школата.... я кажи


10 Август 2017 11:20 | А така
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Стига глупости! Това не е едно време. Разбира се че ще има и чужденци.


10 Август 2017 13:51 | Старата махала
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Пирин има смисъл, само ако в него играят момчета от школата. Всичко друго прави отбора нелегитимен. Аз няма да гледам мачовете докато в него играят чужденци. Още по-нередно е това предвид че:
1. Отборът се издържа от общината, т. е. от нашите пари;
2. Отборът няма грандомански амбиции - единственият му смисъл е да поддържа интереса към спорта в региона и да кара децата да играят в школата;
3. Нито един от чужденците, някога играли в Пирин, не е допринесъл с нищо за някакъв запомнящ се успех. Т. е. - спокойно можем и без тях, а е редно да даде път на младите момчета;
4. Младите футболисти се изграждат като им се дава шанс да играят. Повечето тук не помнят, но и Михтарски и Иво Андонов, и въобще много отпосле големи играчи бяха смешни в първите си мачове. Само че тогава им се даваше шанс и те се изградиха - станаха футболисти от висока класа.


10 Август 2017 14:13 | само пирин
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

естествено че е как викат хората да не играт чужденци - наемници. андонов му се смееше целия град, всички знаеха че играе зарад баща му ама после стана голям футболист. е тогава немаше чужденци клоуни и ръковидители продажници да взимат чужденци. КМЕТЕЕЕЕЕ!!!


10 Август 2017 19:54 | ПБЛ
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Па много помните бе! А Цоле Урошевич помните ли? А Джери Перейра или Саша Тодоровски? Големи капацитети сте нема що!


11 Август 2017 00:11 | Старата махала
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

До ПБЛ

Мухахах, Джери Перейра. Иди се снимай некъде. Остава сега и Маркиньос да ми дадеш за пример.

Ше ми припомниш ли ти какъв голям успех постигнахме с Урошевич и Тодоровски? Нема да ми припомниш, понеже нема такъв. Впрочем те не са чужденци.

Нема такива нихилисти като днешните "фенове" на Пирин. Нито знаете какво е Пирин, нито разбирате смисъла му.


11 Август 2017 08:04 | Пирин
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Стига се дърлите - момчето е добро, става, ама кмето нема пари за заплатата му.


11 Август 2017 10:06 | До Старата маааала
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Михтарски бил зле, като почнал ?
Я пак, вкара 2 гола на Хасково за победа с 3:1 в Б група през 1982-а година и то само на 16 години, зле бил... нека има повече такива зле като него... Иво Андонов заради тате бе в отбора, но после се понаучи горе-долу


11 Август 2017 11:14 | Старата махала
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Дебютът беше силен, но в Б група. После години наред се скъсваха да го псуват "специалистите" от трибуните.

Иво Андонов се понаучил горе-долу викаш, а? Двукратен шампион и голмайстор на България, два пъти носител на Кулата, четвърти в света! Абе гледайте си Джери Перейра и ирландци.

Много ми е интересно - тия, които искате с нашите пари да плащаме заплати на чужденци - мислите ли за бъдещето на отбора и града? Е така - давате ли си сметка за дългосрочните последици от едно или друго решение? Ние в нашите деца ли трябва да инвестираме или трябва да си харчим парите за неща, от които няма никакъв смисъл и никаква полза?


11 Август 2017 11:25 | Старата махала
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

До Фюри:

Как да няма качествено орле, излязло от школата? Школата ни е с най-много национали и дори капитанът е от нас. Абе вие къде живеете?


11 Август 2017 11:47 | Джумалия
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Добре де, момчета. Дайте да помислим резонно. Постоянно се говори да се инвестира в младите, в школите и т. н. В същото време постоянно се взимат чужденци. Чужденци, които с нищо не променят положението. Нито Пирин е станал шампион с чужденци, нищо ще стане. Даже да си говорим честно - Пирин няма и за цел да стане шампион. Защо тогава да се взимат чужденци?

Всеки знае, че ние имаме силна школа и супер таланти в юношите. После обаче се чупи прехода. Не могат от юноши да станат мъже. Това е по принцип нормален процес, но е въпрос на успеваемост. Трябва да има по-добър процент на успеваемост, а той може да се постигне, само ако на повече юноши се даде път в А отбора. И да се даде път, не значи да ги пуснат 1-2 пъти като резерви. Едно време имаше една много използвана дума "налагам играч". Това не е случайно - добрите играчи трябва да се налагат. Много са малко онези таланти, които заблестяват без значение от обстоятелствата. Следва...


11 Август 2017 11:52 | Джумалия
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Продължение... Самият Стоичков е отписван многократно. След това Пената го налага в ЦСКА, въпреки че има едва 4 гола първия сезон. Вторият също не е велик.

Според мен това показва, че за да станат футболистите ни, те трябва да се пускат - да се налагат в отбора. Но как да стане, ако в него се залага на чужденци. Ами те просто отнемат мястото. Все пак един отбор е с ограничен брой хора - 11. Сега казваме - Той трябва да се докаже. Ама как да се докаже? Всеки, играл футбол, знае, че между тренировки и мачове има огромна разлика. Няма как някой младеш на 17-18 да придобие увереност без да се сблъска с реални мачове. Но пак, не 1-2 мача като резерва, а много мачове, да го наритат, да го надбягат, да го сплашат. Да може да има време той сам да се пречупи и да намери пътя. От всичко това ние сега лишаваме децата от школата. Бърза се постоянно. За къде се бърза? За Шампионска лига ли? Няма смисъл от това. Ние трябва да сме методични и сериозни в работата. Да си подкрепяме децата.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар