Ил. Мицански с нов прякор - машина за голове, вкарва 14-ото си попадение за сезона, не става за национал

13 май 2010 00:20   2 коментара   11561 прочита
Ил. Мицански
Ил. Мицански


Ил. Мицански

Инатът на Мъри

С нов прякор се сдоби санданската звезда на “Заглебие” Илиян Мицански - машина за голове. Кадърът на благоевградската футболна школа вкара 14-ото си попадение за сезона в полската екстракласа в мача с един от бившите си клубове “Корона” и равенството 2:2. Лидерът на тима от Любин се разписа в 85-та мин. за 2:1, след като пробяга повече от 40 метра с топка в крака и финтира един защитник и вратаря на съперника.

Гостите фиксираха хикса в ответната атака. Водачът в листата на най-точните стрелци в първенството Роберт Левандовски запази преднината си от 3 гола пред Мицански с точен изстрел за “Лех”, който с победата си с 2:1 срещу “Рух” оглави класирането, а в последния кръг посреща “Заглебие”. След изненадваща издънка 1:1 срещу “Краковия” първото място сдаде “Висла”, като Георги Христов фигурираше в тимовия лист, но не се появи в игра. Стратегически успех с 2:1 записа в битката за спасение “Арка” срещу прекия конкурент на дъното “Пяст”. Отборът на Стойко Сакалиев и Любомир Любенов е с актив от 28 т., “Пяст” е с точка по-малко на предпоследната позиция, с 26 т. на дъното остана “Одра”.

Въпреки страхотната форма, която демонстрира Илиян Мицански, националният селекционер Станимир Стоилов се заинати и не му прати повиквателна за предстоящите контроли с Белгия и ЮАР. Обяснението на Мъри бе, че на неговия пост разполага с Димитър Бербатов, Валери Божинов и Димитър Рангелов, макар че последния, по информации от Германия, клубният му отбор “Борусия” /Дортмунд/ не го брои за жив?!

2 коментара
13 Май 2010 17:39 | Стоян Костадинов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

заслужава ,при тва мн заслужава да е в националната ни листа. Успех Иляне , можеш -ама много -много можеш




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар