И новият треньор на Банско хвърли оставка

03 ноември 2020 15:40   5 коментара   6920 прочита


Точно месец след като пое изпадналия в незапомнена криза ФК Банско, треньорът Йордан Христов подаде оставка.67-годишният спец, който е работил в Австрия и ОАЕ, не издържа след 12-ата загуба на „козлите“ – 0:2 в Гоце Делчев от местния „Пирин“ в събота, и хвърли кърпата. Той бе назначен в началото на октомври с протекциите на бившия си съотборник в ЦСКА Красимир Горанов, изпълняващ директорски функции в клуба.

Преди Христов начело на банскалии от началото на сезона хронологично бяха съответно Венелин Товиров, който бе натирен след 6 поредни поражения, и тандемът от двама от действащите футболисти Красимир Дурчов и Костадин Слаев, изкарал всичко на всичко 2 срещи, предаде Pirinsport.com. С идването си на стадион „Свети Петър“ шампионът и носител на Купата на Съветската армия за 1974 г. обаче въведе, меко казано, странен маниер на работа.

Йордан Христов реши, че пътят към спасението от изпадане минава през незабавна промяна на хранителния режим на играчите, назначи им редовно да ядат цвекло и кремсупи, а в съблекалнята разлепи методиката на д-р Мермерски за фундаменталното значение на цвета на урината за житейския и спортен просперитет. Той дебютира на пейката на Банско със загуба 0:1 от „Велбъжд“ в Кюстендил на 3 октомври.

Под негово ръководство „козлите“ все пак взеха единствената си точка в досегашните 13 двубоя – 2:2 с „Перун“ (Кресна) у дома, когато изтърваха спечелен мач, след като водеха с 2:0 и бяха с човек повече. След това се наредиха 3 поредни издънки – 0:2 от Рилецо в Самоков, 0:5 от Чавдар (Етрополе) вкъщи и 0:2 от „Пирин“ (Гоце Делчев). Междувременно Банско записа и исторически разгром от вечния си съперник „Пирин“ (Разлог) – 1:6 насред „Свети Петър“ в областния финал за Купата на Аматьорската лига.


Христов ще бъде наследен на поста от бившия старши Георги Галчев, който досега беше понижен да се занимава само с децата в школата.
Кризата в Банско фактически започна преди пандемията от COVID-19, когато дойде ново клубно ръководство и бе разтурен може би най-силният и звезден отбор, подвизавал се под връх Тодорка в последното десетилетие. Онзи тим ще бъде запомнен с това, че всяваше респект сред съперниците си и навъртя впечатляващата серия от 6 победи в последните си 7 мача през 2019 година. И правеше максимум 7-8 загуби за цял шампионат…


Още за: Банско   треньор   оставка   Още от: Спорт

Принтирай статия
5 коментара
03 Ноември 2020 17:13 | фен
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Много ни дреме за банско кажете за Пирин? Напишете и за резултатите от школата, постигнати с нечуваните методи на шефчето


03 Ноември 2020 20:18 | Костадин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Данчо е уникален треньор с опит от цял свят. Макар възрастта си искаше да въведе модерни методи, но явно не става в България особено в трета лига където повечето футболисти ритат за кеф и ходят снощни на тренировка...


04 Ноември 2020 05:33 | минувач
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

РЕЗУЛТАТИТЕ В ЕЛИТНАТА АКАДЕМИЯ СА НАИСТИНА ЕЛИТНИ, U-15. ЦСКА-ПИРИН 7:1, U-17 ЦСКА -ПИРИН 3:2. U-19 ПИРИН-НАЦИОНАЛ 1:2, НО ДИРЕКТОРЧЕТО Е МНОГО ДОВОЛНО ОТ ПРЕДСТСВЯНЕТО.


04 Ноември 2020 08:00 | Извода....
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

С шефове като братя Елезови и Венко Попов, с директор на школата-некадърен гей.... толкова.


04 Ноември 2020 12:51 | Ха ха ха
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ха ха минувач, браво на елитните треньори/ футболисти какво правят достойните треньори в такава ситуация в статията пише




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар