Й. Боздански: Куцо и сакато си пробва късмета в “Пирин” /ГД/

29 декември 2009 00:20   4 коментара   15915 прочита
Й. Боздански
Й. Боздански


Й. Боздански

Приоритетите в селекцията - 1 вратар и 2-ма защитници, играчите отричат да са писали декларация за пари

- Г-н Боздански , преди старта на първенството казахте, че очаквате труден сезон. Толкова труден ли си го представяхте, както впоследствие се получи?

- Цялата година бе повече от кошмарна. Миналата зима, както и през това лято отборът ни бе напуснат от много качествени футболисти. Вместо тях дойдоха предимно млади момчета, най-вече от “Пирин 2001”, на които липсва опит. Не правехме селекция, а картотекирахме направо, за което поемам своята вина. Логично отборът не бе постоянен в изявите си, което като епидемия засегна всички играчи.

- Да разбираме ли, че не сте имали избор?

- Разполагахме с ограничен брой качествени футболисти. Куцо и сакато пристигна да си пробва късмета при нас и резултатите са видни.

- Дали е готов списъкът с играчи, които ще бъдат отпратени, след като представянето не е добро?

- Все още не е взето окончателно решение относно тези футболисти. Все още не сме взели играчи, за да говорим по този въпрос. Предстоят арбитражи и те могат да донесат някакви изненади. Надявам се да запазим основните футболисти, които изнесоха тежестта на сезона, и чак тогава ще подготвяме списъците с ненужните.

- Имате ли визия относно заместниците на евентуалните напускащи?

- Съвсем нормално е след неубедителните игри да сме видели грешките си и да търсим начини за излизане от кризата. От първостепенна важност, както неведнъж през последните месеци съм казвал, е да привлечем поне трима играчи - вратар и двама защитници. Това са най-невралгичните постове.

- Водени ли са вече разговори с евентуални нови попълнения?

- Конкретни имена не искам да обсъждам, след като няма нищо официално. Само мога да кажа, че е разговаряно с футболисти на конкретните постове, за които споменах. Все пак нещата опират и до пари. Смея да твърдя, че въпросните играчи, с които съм разговарял лично, нямат някакви ненормални и несъобразени с конкретната икономическа ситуация изисквания. Всички трябва да се съобразяват, че в момента в целия свят е криза и парите са ограничени.

- Логично стигаме до болната тема - финансите в клуба?

- Не е тайна, че изпитваме проблеми, както много тимове в професионалния футбол. Ако имахме достатъчно финанси, щяхме да задържим играчите, които са ни нужни. Кризата ни удари и нас. Ръководството на клуба прави всички възможно да бъдат осигурени средства за отбора, но се стигна до забавяне на плащанията, което оказа влияние върху настроението в отбора.

- Някои от играчите преди две седмици тиражираха в медиите изявление, в което поискаха с ултимативен тон парите си?

- Лично аз научих за този апел от медиите. Разговарях с всеки един от играчите и никой не потвърди да е участвал в подобна декларация. Вярвам в момчетата и смятам, че може да е сътворена от някого, който иска да внесе смут и нагнети обстановката в тима. Същевременно този някой се е скрил зад името на играчите и нашите фенове, които не вярвам, че ще застанат срещу отбора.

- Кой е най-лошият Ви спомен от есента?

4 коментара
29 Декември 2009 14:28 | бив6 футболист
Оценка:
9
 (
113
 гласа)

абе стига си карл разни футболис4ета от наван заложете на уно6еската 6кола като няма пари не ми казваи 4е няма добри мом4ета та ми лансира6 уно6ки от интерната да им лапа6 процент ?ве4е знае м 4е ти редовно си взима6 парите от отбора ина4е няма6е да стои6 в гоце дел4ев.в града има трениори които могат да водят отбора запо4ни от тони дренови4ки и завар6и с кольо солаков и т.н. и при двамата сам играл и знам способностите им кадьрни треньори


29 Декември 2009 19:47 | фен
Оценка:
13
 (
105
 гласа)

навремето изгонихте футболисти като 6индов,спахиев,пан4елиев и т.н. сега обираите пьлнежите от благоевград


29 Декември 2009 22:07 | фен
Оценка:
-4
 (
94
 гласа)

какав Дреновички,какав Солаков те не знаят каде вървят.Ако не беше Зико досега да сме изпаднали отдавна.Виновни са ониа мърши кмета и Близнака кадето крадат пари и се правият на голияма работа та него ли виждате Близнака тои е станал огромен сигорно 120кг.Явно кризата не му се отразиава та закакво мислите избиага от Банско там е на заплата а в Гоцето си лапа яко


30 Декември 2009 17:39 | истината
Оценка:
0
 (
88
 гласа)

ти някога помирисвал ли си тревата на стадиона,навремето го няма6е зико и пак бяхме ж б група с дренови4ки и то доста по-напред не ж зоната на изпада6тите и няма6е такижа палневжи от интерната а бяха местни мом4ета




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар