Гордост: Иван Благоев от с. Полена донесе бронз от Азия

06 септември 2018 10:51   1 коментар   5124 прочита


В сърцето на Азия Иван Благоев от Полена, спечели бронзов медал на Световните номадски игри. В понеделник Иван се бори на Киргистанска борба “алиш”,надви домакина в първа среща, а втората среща загуби срещу Молдова, макар че нашенеца водеше с 3:0 го дисквалифицираха.

На 4-ти Иван се бори на иранската борба, където беше европейски шампион, но при голямата конкуренция , Благоев успя да се пребори за третото място. Хронологично нашето момче надви в първа среща срещу Беларус без проблем, втора среща надви Казахстан, с чиито състезател беше труден съперник и водеше 5:2, но една минута преди края Иван го хвърли и го надви.

Третата среща Иван игра срещу иранец, който беше около 120-130 килограма, като не можа да противодейства и загуби. Противникът от Иран достигна до финала и даде шанс на Благоев да се бори за бронза.Иван Благоев се пребори в репешажна среща срещу много силен и подготвен противник от Туркменистан, с който се бори в две части, като първата съперникът водеше 5: 0, но втората част силната хватка на Иван - хвърли го по победи.

За третото място трябваше да се бори срещу Грузия, но поради контузия на противника Иван спечели без борба. За доброто си представяне нашият спортист спечели 17500 киргистански сома, които се равняват на около 500 лева. Доста участници от България участваха също – канадската борба момчето ни стана шампион в категорията си, представители в конните спортове и стрелба с лък. Нашето момче беше знаменосец на откриването, което беше привилегия за него.

В. Анастасова


Още за: медал   игри   Иван Благоев   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
06 Септември 2018 15:41 | еха
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

яко
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар