Голмайстор от Петрич: Време е да се пробвам и в чужбина

11 декември 2020 11:00   4 коментара   11092 прочита


Роденият в Петрич голмайстор на Арда Иван Коконов прави най-силния си сезон в родния елит. От началото на кампанията той записа 14 мача, в които вкара 7 попадение със синия екип и спомогна за отличното представяне. Днес кърджалийци приемат ЦСКА 1948, който победиха в столицата с 2:0, като Коконов и Спас Делев поразиха вратата на съперника. За двубоя, амбициите с Арда и тези в личен план нападателят говори пред "Тема Спорт".

"В отбора има настроение след поредицата добри игри и резултати. Колективът е на много високо ниво. Подготвили сме се по най-добрия начин. Разузнавали сме техните силни и слаби страни. Мисля, че сме готови за двубоя. ЦСКА 1948 не е само Камбуров. Целият им отбор е силен и пълен с доста опитни футболисти. Обърнали сме внимание на всички компоненти в представянето им, но Камбуров си остава най-голямата заплаха", споделя Коконов.

За тризъбеца в атака, който оформиха с Делев и Светослав Ковачев, той заяви: "В отбора се надяваме Светослав Ковачев да остане, да се развият добре преговорите между Арда и Лудогорец. Това, че с него и Спас Делев си паснахме в атака, не съм изненадан, защото горе-долу имаме един стил на игра и тримата. Може да комбинираме бързо между нас и засега ни се получава. Периодът след карантината беше тежък. Личеше си спад в играта, но в последните мачове показваме, че си връщаме страхотната форма отпреди това.

Никой не ни е задавал някаква конкретна цел. Гледаме във всеки мач да показваме най-доброто от нас и накрая ще видим къде ще сме в класирането", добави нападателят.

За това, че Ковачев и Делев получаваха повиквателни за националния отбор, а той все още не, нападателят каза: "Аз си чакам момента. Ако някой ден селекционерът на националния отбор прецени, че мога да съм от полза, ще помогна. Радвам се, че момчета от Арда са част от държавния тим. Дай Боже, и аз да стигна до националния."

Договорът на Иван Коконов с Арда е до лятото на 2021-а. "Аз съм в прекрасни отношение с шефовете на отбора. Ще говорим и няма никакъв проблем, щастлив съм в Арда. Вече 12 години играя в елита на България, така че се надявам и някой ден да изляза в чужбина. Време е да опитам и нещо ново навън"-завърши голмайсторът от Петрич./Pirinsport.com


Още за: Петрич   голмайстор   коконов   Още от: Спорт

Принтирай статия
4 коментара
11 Декември 2020 12:14 | ЖЕНА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

БРАВО НА КОКОНОВ


11 Декември 2020 14:06 | Ultras Bela 534
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Ванка, в момента много момчета от нашата община се подвизават в профи - футбола . Желаем ви успех ! А ако един ден повечето от вас се съберете на Царя, Бела ще стане Топ отбор . И с горещата подкрепа на една от най - верните публики у нас ...


11 Декември 2020 14:48 | Сукси
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Кефали, лайнари, прасета мръсни гадни.


14 Декември 2020 12:25 | мони
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Само за теб питат в чужбина, ти си такава пеперуда, че просто нямаш никакъв шанс освен в Арда




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар