Глобиха "Пирин" /ГД/ с нови 500 лв. за хвърлена бутилка, в клуба крият имената на хулиганите

16 септември 2010 00:14   1 коментар   15127 прочита
Иван Близнаков
Иван Близнаков


Иван Близнаков

Ръководството на "Пирин" (ГД) бе попарено от новината за поредното парично наказание на отбора, наложено от БФС. След двубоя с "Ботев" (Вр) задълженията на неврокопчани се закръглиха на 1000 лева, след като фен си позволи отново да хвърли бутилка към терена. Макар че шишето се удари в оградата и тупна в рамките на трибуните, длъжностните лица проявиха бдителност и акуратно подадоха сигнал в Дисциплинарната комисия на футболната ни централа. Това се случи броени дни след като ръководството на южняците излезе с нарочен апел към запалянковците да се въздържат от хулигански прояви.

Хвърлена бутилка в мача с "Банско" преди около месец донесе първата санкция от 500 лв. Изпълнителният директор на клуба Иван Близнаков реагира очаквано остро: "Явно някои хора искат да лишат отбора ни от домакинство, защото, както са я подкарали, могат да доведат нещата до подобна ситуация при следваща такава проява. Това не са истински фенове. Това са хора, които извършват предателство към нашия отбор и останалите над 3000 души, които дават подкрепата си за доброто на състава. Тези 4-5 човека са решили да лишат хората от възможността да наблюдават "Пирин" на собствения му стадион. Обръщам се пак към всички истински фенове: Не търпете вредителите на футбола, които ви лишават от зрелище и ограбват труда на момчетата. Те ограбват и финансите на клуба, които в момент на криза трудно се намират и костват огромни усилия на ръководството, но трябва да отиват за глоби, защото някой е решил да си направи криворазбрано удоволствие, коментира клубният началник веднага след научаването на неприятната вест.

В допълнение Близнаков каза, че извършителите на грозното деяние са разпознати и имената им са предоставени на компетентните органи. Той обяви, че ще бъде потърсена и съдебна отговорност на извършителите по надлежния ред, но отново не пожела да посочи уличените в деянието и дали са същите, които опорочиха дербито с банскалии. От клуба дадоха да се разбере, че от следващия домакински двубой провинилите се няма да бъдат допускани до стадиона.


Още за: ПФК Пирин /ГД/   наказание   БФС   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
16 Септември 2010 21:06 | dankata
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

селяни




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар