Г. Даскалов втори по голове в Казахстан и с гарантирана виза за Лига Европа

10 ноември 2010 00:10   3 коментара   11914 прочита
Г. Даскалов
Г. Даскалов


Г. Даскалов

Приключи най-успешната година за благоевградчанина Георги Даскалов, откакто е на гурбет в Казахстан. 29-годишния нападател на “Иртиш” стана втори “бомбардир” на тамошното първенство с 15 гола, колкото има легендата на новия шампион “Тобол” Нурбол Жумаскалиев. Топстрелец с 16 точни попадения е друг представител на “Тобол” Улугбек Бакаев. Даскала донесе победата на своите срещу “Шахтьор” /Караганда/ с 1:0, вкара от дузпа срещу вече детронирания първенец “Актобе” при домакинската загуба с 1:3 и в последния 32-и кръг трябваше да реши съдбата на медалите. “Тобол” и”Актобе” не допуснаха изненади и съответно с 64 и 63 т. окупираха първите две места.

Павлодарци спечелиха директния спор с “Локомотив” като гост в столицата Астана с 1:0 с гол на Головешкин 7 минути преди края и “Иртиш” се окичи с бронза. На същата позиция отборът завърши и преди два сезона, при първата година на Даскалов в Казахстан. Тогава бившият футболист на "Бела" и "Пирин" остана четвърти при стрелците с 10 попадения, ега само един гол го лиши от първото място. В азиатската република правят и отделна класация за голмайсторите от плейофната фаза,включваща 10 мача, където Даскалов дели лидерската позиция с Бакаев с по 6 гола. Третото място гарантира за сините от “Иртиш” участие в турнира “Лига Европа” следващото лято.

Практиката в Казахстан е да се подписват едногодишни договори с чужденците, но съдейки по изявите на Г. Даскалов през кампанията, няма съмнение, че ще му бъде предложен нов контракт. Съществува вероятност и за смяна на клубната принадлежност на нападателя при по-добри оферти от други тимове, каквито със сигурност няма да липсват.

3 коментара
10 Ноември 2010 09:56 | Фитипалди
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Ей, тоя камилата не спи. Станал е като репортер на Казахтански вести. Какво ни го набутвате тоя некадърник постоянно. Ако ставаше за нещо щеше да се развие в обратна географска посока.


10 Ноември 2010 23:50 | Batko ti
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

браво Го6е браво маисторе ти ги откина !!!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар