Футболист помоли за прошка феновете на “Пирин” /ГД/ за прегрешение отпреди 3 г.

03 февруари 2011 00:18   3 коментара   51534 прочита
Манол Занев
Манол Занев


Манол Занев

Новото старо попълнение на “Пирин” /ГД/ Манол Занев помоли за извинение феновете на “Пирин” /ГД/ за прегрешение отпреди няколко години. Футболистът се присъедини отново към неврокопчани тази зима, но местните запалянковци го приеха с неприкрита враждебност и с това принудиха играча набързо да си събере багажа и да се изнесе от градския стадион. Причината за ненавистта на ултрасите е скандалът, в който братът на национала Петър Занев се забърка при гостуването преди 3 сезона на тогавашния му отбор “Етър” в Гоце Делчев.

Двамата с наставника на домакините Йордан Боздански влязоха в остра словесна престрелка, прераснала във физическо стълкновение. Дисциплинарната комисия на БФС наказа пиринци с лишаване от домакинство в последните мачове от шампионата, в който тимът водеше отчаяна битка за оцеляване във втория ешелон. Санкцията утежни ситуацията на отбора, който се спаси като по чудо. М. Занев обаче остана в съзнанието на привържениците като главен виновник за присъдата на дисципа и се сблъска с гнева им при повторния си опит да облече зеления екип.

Ето какво заяви играчът в своя защита: Едва ли има човек, който да не е вършил глупости в живота си. Аз поне не познавам такъв и не правя изключение. Искрено съжалявам за случилото се във въпросния мач. Прегорях в желанието си да се докажа срещу бившия си клуб и напрежението си каза думата. Поемам моята вина в случая, защото имаше две страни в неприятните сцени. Реакцията на агитката е разбираема. Сигурно и аз бих реагирал по същия начин. Моля всички, които обичат “Пирин”, да ми простят. Ще покажа, че заслужавам доверието им, ако ми дадат възможност за поправителен. Преди с моя помощ отборът щеше да изпадне, сега ми се иска пак с моя помощ да жъне успехи.

Изпълнителният директор Иван Близнаков пръв откликна на емоционалната изповед на халфа и даде индикации, че е склонен да му се даде втори шанс. Всеки може да сгреши. Разговаряхме с Манол и вярвам, че е осъзнал какво е направил. Смятам, че и нашите фенове ще му простят. Най-добрият начин да се реваншира е с изявите на терена с фланелката на “Пирин” /ГД/, заключи клубният началник.

3 коментара
03 Февруари 2011 09:23 | Фен
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Достойна постъпка, айде Монка успех...


03 Февруари 2011 12:06 | фен на Пирин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Браво Мони, докажи им какво можеш. На ръководството на ФК"Пирин" - много добро решение. Ще е изключително полезен на отбора.


03 Февруари 2011 18:14 | фен на пирин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Браво на момчето. Излезна мъжкар. А тези мними фенове кото го псуват, май им липсват първите 7 години. Те не милеят за Пирин, а напротив са върли противници на отбора. Простотията и зависта ги заслепяват.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар