“Фолкън” тръгна ударно на европейското първенство в Талин с титла

25 февруари 2011 00:20   5 коментара   13535 прочита
А. Малчева
А. Малчева


А. Малчева

3-ма вицешампиони в 15-хилядна зала

Националите от благоевградския клуб по таекуон-до ITF “Фолкън” тръгнаха ударно на европейското първенство в естонската столица Талин с титла и 3-ма вицешампиони. Радостната новина от първия ден на надпреварата в бившата съветска република съобщи по телефона президентът на родната федерация Марио Богданов. За осми път в кариерата си европейския връх превзе примата в тима на трикольорите Албена Малчева, която обогати златната си колекция с първото място не в традиционно силната си дисциплина спаринга, а на туль /форма/.

Сребърно отличие при мъжете спечели най-титулуваният българин в азиатския спорт в последните години Тодор Козладеров, въпреки многобройните травми, които го преследват напоследък и най-вероятно ще доведат до финал активната му състезателна дейност. При девойките успешно представяне записа Ейми Тасева, която стъпи на второто стъпало на почетната стълбичка в същата дисциплина. В дебютната изява на децата на престижния форум на финал в спаринга проби Асен Милчов и малко не му достигна да бие шампиона. Общият актив за България на старта на първенството е два златни, четири сребърни и три бронзови медала.

Домакините са създали перфектна организация, състезанията се провеждат в 15-хилядна зала, за каквато у нас можем само да мечтаем. Остава нашият отбор да си свърши работата и да постигне поставената цел - по-добро класиране от предното европейско, в което станахме трета сила на Стария континент, коментира М. Богданов.


Още за: таекуон-до   медали   Естония   Още от: Спорт

Принтирай статия
5 коментара
25 Февруари 2011 05:42 | Охо Бохо
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Най-добрите и най-добре изглеждащите! Браво Марио гордеем с отборо!


25 Февруари 2011 07:29 | Браво ФОЛКЪН!
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Браво, на момчетата и момичетата от този клуб.
До кога Министерството ще финансира безславните ни олимпийци и ще гледа в страни когато става въпрос за други спортове и дисциплини???? До кога, гос'ин министре?


25 Февруари 2011 09:22 | вввв
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Браво Бена! Гордея се с теб и със всички от клуба. Нека другите спортисти се учат от вас! Поздравявам треньорите и специално Марио за отговорността, за амбицията, за енергията, с която работят в тези трудни времена.


25 Февруари 2011 09:23 | читател
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

на европейското фолкън ли участва или националния ни отбор? я сверете часовниците!


25 Февруари 2011 14:27 | Емо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво на националния отбор по таекуон-до, на състезателите на "Фолкън" и на Марио!!!
Много сте яки!! Желая още много успехи!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар