ФК Пирин-Разлог срещу законопроекта на Валери Симеонов

13 юни 2020 11:58   2 коментара   6605 прочита


От ръководството на ФК Пирин-Разлог изразиха недоволството си относно законопроекта за хазарта на  Валери Симеонов.

Хазартните фирми са в голяма помощ на много спортни клубове. Ако законопроекта не бъде преразгледан това ще доведе до много загуби, за футболните клубове, които получават спонсорски средства. 

Ето какво публикуваха от ръководството на футбония клуб: 
"От ръководството на ФК ПИРИН РАЗЛОГ искаме да изразим следната позиция относно Законопроекта с изменение и допълнение за закона за Хазарта номер 054-01-50 внесен в Народното събрание на 04 Юни 2020 г. от Валери Симеонов.
В законопроекта се предлага затварянето на всички игрални зали и прекратяване на дейноста им (чл. 4, ал. 4). Ясно е на всички, че хазартните фирми са в помощ на много спортни клубове, както е и в нашия клуб.

Предоставените спонсорски средства от тяхна страна са от изключително важно значение за нашия клуб.
ФК Пирин Разлог е клуб който в последните 4 години се отвърди, като един от най- стабилените и постоянни отбор в Югозападната Трета Лига, а преди това и 4 г. във втора професионална лига, както и с ДЮШ от над 100 деца състезаващите се във всички редовни първенства към БФС.

Надяваме се законопроекта да бъде преразгледан и да се вземат необходимите решения които няма да се отразят на хазартните фирми, за да продължат да бъдат в помощ, като спонсори в тези трудни времена на спортните клубове, в частност и на нашият клуб.

С Уважение, ФК ПИРИН РАЗЛОГ. "

В. Иванова

2 коментара
13 Юни 2020 12:31 | Калъмбов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И Яворница и Мусомище са против.


13 Юни 2020 21:36 | 973
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Мн ясно, нали всички изпират парите през футбола... ами намерете си друг спонсор, кво ревете, имате една камара ЗОП милионери в града...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар