“Евробаскет” остана втори на първия турнир в памет на Румен Митов

21 септември 2015 09:43   3 коментара   9303 прочита


Баскетболистите на “Евробаскет” заеха второ място в първото издание на турнира за момчета в памет на Румен Митов. Благоевградчани отстъпиха на финала от ЦСКА с 55:76 точки. По пътя към финала Евробаскет надигра “Шампиони” София, а ЦСКА се справи със “Спортни таланти” НСА. Призьорите получиха купи, медали и предметни награди от организаторите на турнира.

Наградата за най- добър треньор отиде при наставникът на “Евробаскет” Красимир Костов. Купите и медалите връчи синът на Румен Зоран Митов, който бе довел със себе си в зала “Скаптопара” най-малкия наследник на фамилия Митови, петгодишният Севдалин. Съпругата на Румен Севдалина Митова също уважи турнира и благодари от сърце на двигателя на надпреварата Николай Хаджиев. Бившият баскетболист от клуба на Митов “Старт” Благоевград изпълни мечтата си да види реализация на турнира с участие на отбори от различни краища на страната.

Румен Митов бе дълги годините изп. директор на ПСК "Старт" АД, а “Евробаскет” бе част от дружеството. Известният спортен деятел, който почина през 2012 година след тежко боледуване и неговият клуб развиваха активна дейност в областта на баскетбола и мотокроса. За баскетболната игра той казваше: “Това е единственият спорт, в който топката не следва гравитацията, а гони високи цели!” Три години по-късно вече е факт и първия турнир в негова памет. Организаторите си пожелаха повече отбори в следващото издание на турнира.


Още за: баскетболисти   турнир   памет   Още от: Спорт

Принтирай статия
3 коментара
21 Септември 2015 11:42 | Зрител
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Статията е написана некоректно.


21 Септември 2015 12:29 | Струмата
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кое точно имате в предвид?


21 Септември 2015 12:52 | Зрител
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

иманата на отборите и треньорите.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар