Евелина Николова е Спортист на годината в Петрич

18 януари 2020 15:02   5 коментара   11547 прочита


Най-добрите в спорта от община Петрич си дадоха среща на церемонията „Спортист на годината“ в присъствието на четирима велики български спортисти - Серафим Бързаков, Петър Касабов, Елица Якова и Тервел Пулев. 105 номинации бяха направени от треньори, журналисти и спортни деятели. Над 6 000 гласуваха онлайн, за да подредят класирането в община Петрич. При изключителна тържественост се връчиха и отличията.

Първо място при децата за Кристиян Николов, състезател на Общински хандбален клуб „Беласица“, голмайстор на Държавното първенство и единственият национален състезател от Петрич. В категория „Спортист на годината “ при юношите и девойките почетният приз бе връчен на Димитър Мазнейков- Дидо, който се състезава за СК „ВИВО“.

Дидо е петкратен републикански шампион в DH сериите, както и бронзов медалист от спусканията в Боровец и Чепеларе. Евелина Николова взе отличието „Спортист на годината“ (мъже и жени). Тя е родом от Петрич, състезател на СКБ „Ангел Гочев“ Созопол. Евелина Николова е европейски вицешампион на 2019 г., републикански шампион, 1-во място на Международния турнир в Румъния. Най-много гласове в категория „Отбор на годината“ получи ОФК „Беласица“ 2004/2005 г. – областен шампион за сезон 2018/2019 г.

Треньор на годината в община Петрич стана Петър Касабов – треньор на Националния отбор по борба (жени). Връчени бяха и специални награди на: Тони Димитрова Георгиева – за принос в развитието на шахмата в община Петрич; Олег Милушев – за принос в развитието на спортната инфраструктура; на ФК „Комиците” – за спортен дух; СК „Лъвовете” – за проспериращ млад клуб; ОХК „Беласица” (женски отбор) - за възраждане на хандбал, момичета; СК „Динамик” – за принос в развитието на тенис на маса.

Специалната награда „Най-млад състезател“ получи 5-годишният Илия Ангелов, състезател на боксов клуб „Лъвовете“. Отличието връчи лично Тервел Пулев - трикратен европейски медалист, носител на бронзов медал от олимпийските игри в Лондон. Кметът на община Петрич Димитър Бръчков поздрави всички спортисти и отбеляза, че Петрич винаги е имал отлични състезатели в различни дисциплини.

Градоначалникът не пропусна да подчертае, че е горд, предвид успехите в спорта и пое ангажимент Общината да продължи да инвестира в спортна инфраструктура, както и да подкрепя целево дейността на спортните клубове.

Марти Иванов


Още за: спорт   награда   Николова   Петрич   Още от: Спорт

Принтирай статия
5 коментара
18 Януари 2020 19:39 | Попо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Политика и спорт ръка за ръка в Петрич!
Пълен фарс!


18 Януари 2020 19:52 | Корчев
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Като какъв е сина на Ролка Филипова на снимката до Бръчков????


18 Януари 2020 19:54 | Баджо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Рилке, остаре ти гъ.. о и на тебе, само салтанатите ти останаха!


19 Януари 2020 12:22 | Спиртист
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Охо и нова риза имаме. Определено мирише на сватба. Ще се вият кръшни хора тая година пред кметството. То и ергените вече не са на мода.


19 Януари 2020 16:24 | Комита
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Бръчков курвата със Динев курвата




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар