Две момичета от Спортика с принос за най-голямата победа в историята на българския женски футбол

09 октомври 2019 10:24   2 коментара   12425 прочита


Състезателките на Спортика Благоевград Здравка Парапунова и Милена Караколева имаха основен принос за гръмката победа на българския национален отбор за девойки до 17 години срещу Казахстан с 5:0.

В последен мач от квалификационния турнир в група 9, който се проведе в Шомбатели, Унгария момичетата на треньора Троян Радулов разгромиха казахстанките и записаха най- голямата победа в история на родния женски футбол на национално ниво. Стражът на Спортика Милена Караколева запази суха мрежа до 79 минута, когато бе заменена, а в това време успя да отрази два удара, отправени към нейната врата.

От резервната скамейка в 33- та минута пък влезе Здравка Парапунова, която се разписа за 2:0. Момичето от Добринище раздвижи играта в средата на терена и създаде няколко възможности за своите съотборнички. Останалите попадения бяха дело на три момичета с фамилията Иванова. Димитра вкара два, по един добавиха Яница и Елена.

В групата България остана на трето място, с три точки, като в първите два мача загуби от Унгария с 0:7 и от Полша с 1:4. Девойките до 19 години пък приключиха наравно 0:0 с Хърватска в последен мач от група 4 на квалификационния турнир в Полша.

С едната точка момичетата на Силвия Радойска останаха на последно място в групата, като претърпяха две загуби от Шотландия с 0:4 и от Полша с 0:5. Спортика имаше четири свои представителки в тази гарнитура, като Гергана Илийчева записа три мача, Антонина Шопска игра в първата среща и се контузи, което и позволи само да влиза като резерва в останалите две срещи, а Силвия Джалева участваше и в трите мача.

Извън игра остана само Екатерина Иванова. И седемте момичета от днес са в Благоевград и утре започват тренировки с тима на Спортика. Благоевградчанки ще играят следващата си среща от първенството по футбол при жените на 15 ти вторник срещу ЛП Суперспрот на терена в село Рилци.


Още за: принос   победа   отбор   девойки   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
09 Октомври 2019 11:03 | ИКТ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво Спортика, успех момичета!


09 Октомври 2019 18:50 | Браво
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво на момичетата!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар