Двама талантливи гимнастици от Благоевград започнаха подготовка с националния отбор

03 февруари 2016 13:13   6993 прочита


Състезателите на благоевградският клуб по спортна гимнастика Пирин Благоевград 2011 Димитър Димитров и Димитър Бърдарски се явиха на първият лагер- сбор на мъжкия национален отбор. Наследниците на Йордан Йовчев и Краси Дунев тренират в обновената зала по гимнастика на стадион Раковски в столицата. В отборът събран от селекционера Милко Танкушев са и двамата таланти от Благоевград, на които се възлагат много надежди за достойно представяне на България в предстоящите състезания на международна сцена.

Съименниците са възпитаници на треньора Александър Марков, който за няколко години успя да ги подготви за мъжкия национален отбор, където самият той бе дълги години състезател, редом до легендата Йордан Йовчев. Димитров и Бърдарски са част от състава, който се готви за предстоящото европейско първенство. Шест гимнастици тренират в новата зала под ръководството на Танкушев. Освен Митковците в отбора са още Христос Маринов, Мартин Ангелов, Денислав Дамянов и Йордан Александров.

От участие в отбора се отказа Александър Батинков. В същото време Димитър Бърдарски вече се възстанови, след операцията, която му бе направена на ръката и тренира пълноценно. Тренировките в зала Раковски преминават под зоркото наблюдение на Йордан Йовчев и председателя на родната федерация Красимир Дунев.

Най-титулуваният ни гимнастик Йордан Йовчев ще проведе открит урок по гимнастика на 5 февруари /петък/ от 18.00 часа в залата по гимнастика на Спортен комплекс Пирин в Благоевград. Йовчев идва в областния център по покана на Александър Марков, който се надява изпълненията на Йовчев да запалят повече деца по спортната гимнастика.

Лъчо Петров


Още за: клуб   Д. Димитров   лагер   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар