Двама бити съдии, 3 прекратени мача и пияни фенове стреснаха БФС - Благоевград

04 ноември 2010 00:20   5 коментара   21466 прочита
Дж. Адъров
Дж. Адъров


Дж. Адъров

Спрете с насилието по стадионите, футболът трябва да доставя удоволствие, а не болка, призова председателят на областната централа Ал. Кабзималски

Нова вълна от скандали заля пиринската бундеслига, 3 от мачовете по поречията на Струма и Места бяха прекратени, двама съдии отнесоха боя, пияни фенове вилняха в Долно Дряново, а футболистите на “Изтребител” се хвърлиха да разчистват стари сметки с “Левски” /Крупник/ в Ново Делчево. “Бистрица” /Абланица/ успя да поведе в Копривлен, но когато домакините от “Граничар” изравниха, последва бурен протест на гостите, в резултат на което бившият играч на “Пирин” /ГД/ и “Места” Джевдет Адъров и настоящият му съотборник Джевджет Кокударев нанесоха удари по разложкия главен рефер Тодор Добрев. Той вдигна червени картони на двамата биячи, но по същото време настана суматоха между двете резервни скамейки. В мелето пострада треньорът на “Бистрица”, а малко по-късно срещата беше прекратена.

Да малтретират арбитъра от Гоце Делчев си позволиха Радослав Киневирски и Хамит Ходжа от “Спартак 2004” в мача с “Долен” в Долно Дряново. Безотговорното им поведение запали искрата и по трибуните, където в пияно състояние бяха феновете Халил Моллахасан /26 г./ и Джейхан Сали /23 г./. Те не спряха да буйстват дори и след прекратяването на двубоя и се наложи да бъдат арестувани от полицията. По-късно Х. Моллахасан бе глобен с 850 лв. и получи забрана да посещава спортни прояви за 1 година, а Дж. Сали беше осъден да лежи 10 дни в следствения арест в Разлог и да не ходи на мачове 2 години.

Състезатели от “Изтребител” пък скочиха да ритат гостите от Крупник, припомняйки си отколешната вражда, която тлее между тимовете. Размириците провокираха преждевременно приключване на срещата. Дисциплинарната комисия към Областния съвет на БФС - Благоевград наказа за 1 г. Дж. Адъров, Дж. Кокударев, Р. Киневирски и Х. Ходжа, а “Граничар”, “Спартак 2004” и “Изтребител” бяха лишени от правото да домакинстват на своите стадиони в 2 мача.

От името на управителния съвет на БФС - Благоевград, Спортно-техническата, Съдийската и Дисциплинарната комисии призовавам всички президенти на кубове, треньори и състезатели да спрат с насилието по стадионите в нашата IV дивизия, заяви председателят на областната централа Александър Кабзималски. Футболът, още повече аматьорският, трябва да доставя удоволствие, а не болка, допълни Ал. Кабзималски.


Още за: футбол   скандал   БФС   Още от: Спорт

Принтирай статия
5 коментара
04 Ноември 2010 16:00 | pomak
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

капзималски, когато си затваряш очите за пияни садии, ненормални футболни деатели не си ли даваше сметка за сетнината на тези злодеания, а сега молби, при Любо Валеов имаше правила и в марсотията


04 Ноември 2010 17:33 | абв
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ало. Кабзималски. не ви ли прави впечетление. че в почти всеки кръг отборът на Копривлен е замесен в побоищата.


04 Ноември 2010 21:49 | БУНДЕСЛИГАТА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

КОПРИВЛЕН СА НЕДОСЕГАЕМИ. ВСИЧКИ НАЧАЛНИЦИ ВЪВ БФС-БЛАГОЕВГРАД ГИ Е СТРАХ ОТ ТЯХ. ТОЧНО ЗАТОВА ЗАКРИХА ДРУГИЯ ОТБОР ОТ ТОВА СЕЛО


05 Ноември 2010 18:38 | анонимен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Как така са закрили втория отбор в Копривлен, не участва ли в др група Места? Относно отбора на Ново Делчево - те всяка година си(им) сменяват групата, защото никой не иска да играе с тях. Едната година са в Струма, на др - в Бистрица. Крайно време е да се вземат някакви мерки за отборите на Граничар Копривлен, Изтребител Ново Делчево, Бистрица Катунци и др такива рецидивисти-побойници.


06 Ноември 2010 16:42 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Абланица, защо мълчите? Разкажете какво се случи!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар