Два отменени гола добутаха орлетата до победата срещу “Видима”

07 февруари 2011 00:20   2 коментара   16587 прочита
Бл. Пасков
Бл. Пасков


Бл. Пасков

Младият А. Карачанаков обра аплодисментите на фенове и специалисти след най-слабото полувреме за зимата

Два отменени гола добутаха орлетата до успеха с 2:1 срещу “Видима” в контролния сблъсък на изпадащите на базата в село Рилци. При първото непризнато попадение в 31-та мин. на Владимиров асистент-реферът Крум Стоилов видя засада, а при второто на Владинов в 80-та мин. тъчарбитърът отсреща Георги Иванов сигнализира на главния Драган Стойков за нарушение в атака. Пиринци изиграха най-слабото полувреме тази зима, макар че старши треньорът Костадин Ангелов заложи на проектотитулярната 11-рка. В нея непосредствено пред вратаря Аршинков оперираше централната двойка централни защитници Коемджиев-Наков, третият ветеран в тима Ризов действаше по десния фланг на отбраната, а Башлиев по левия.

На Костадинов и Бенгюзов беше поверена диригентската палка в средата на терена, по крилата се разчиташе на Р. Иванов и Якимов, а нападението водеха капитанът Стойков и Зехиров. До почивката интересните ходове обаче липсваха. Единствено Якимов се опитваше да сътвори нещо смислено на игрището, но нямаше късмет да се разпише в 8-та мин., когато изскочи сам срещу вратаря, но прехвърли и него, и рамката. С напредване на времето играта на домакините съвсем избледня за неудоволствие на многобройната публика. За втората част Дюлгеров влезе вместо Ризов, Макенджиев замени Коемджиев, Зехиров отстъпи мястото си на Пасков, Лулейски дебютира по крилото, а след кратка почивка Иванов замести в зоната на вътрешния халф Бенгюзов и ясно се видя, че в тази позиция се чувства по-комфортно. Малко по-късно на смяна влезе младокът Антон Карачанаков и обра овациите на фенове и специалисти с изявите си по десния фланг.

От него тръгна атаката в 69-та мин., продължена от Пасков с извеждащ пас за Стойков в малкия пенал, откъдето “девятката” не сгреши. Рокадите в тима на благоевградчани дадоха резултат в 55-та мин. Тогава Якимов намери Пасков на границата на наказателното поле и младежът от Хаджидимово с нисък удар по тревата преодоля севлиевския страж. В 62-та мин. бранителите в зелено-бяло оставиха непокрит възнисичкия Русев, който с глава простреля Митев и възстанови за кратко равенството. Наставникът К. Ангелов даде почивка на част от играчите, които 24 ч. по-рано извъртяха 0:0 със съименниците от Гоце Делчев.

“ПИРИН”: Аршинков, Ризов, Коемджиев, Башлиев, Д. Наков, Бенгюзов, Р. Иванов, Костадинов, Стойков, Якимов, Зехиров /Митев, Дюлгеров, М. Макенджиев, Лулейски, Бл. Пасков, Карачанаков/.

“ВИДИМА”: Василев, Панов, Траянов, Цветков, Бранеков, Щърков, Стойчев, Господинов, Величков, Андонов, Владимиров /Колев, Ст. Иванов, Ашимов, Скерлев, Игнатов, Владинов, Русев, Велев, Гюлеметов, Ат. Иванов/.


Още за: ПФК Пирин   победа   ПФК Видима   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
07 Февруари 2011 10:27 | Владиков
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Пише се девЕтка, няма такава дума "девятка", както няма и число "девят" в българския език.


08 Февруари 2011 16:44 | Martin
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Драги ми Владиков,
Българската граматика не е толкова елементарна, както ти си я представяш!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар