Докато другите отбори тренираха в Анталия и Испания, ние се готвехме в Кресна

26 февруари 2011 00:20   6 коментара   22614 прочита


Наставникът на орлетата К. Ангелов: Играчите, които останаха в отбора, са тук не за да забогатеят, а да се докажат като футболисти

Старши треньорът на орлетата Костадин Ангелов не разполага с опции в атака за предстоящия днес първи пролетен сблъсък с “Черно море”. Въпреки че ръководството на клуба успя да картотекира навреме всичките 8 нови попълнения, ситуацията в предни позиции не изглежда никак розова. Преотстъпеният от ЦСКА Димитър Илиев остана единственият чист нападател на разположение. Зад него от втора позиция най-вероятно ще оперира Александър Якимов, подпомаган по фланга от Атанас Зехиров.

За жалост Георги Какалов отпадна от групата поради стара травма, а възвръщенецът Димитър Воденичаров изостава с кондицията. Другото острие Веселин Стойков в последните седмици имаше проблеми с петите и пропусна заключителните контроли, което поставя под съмнение готовността му за пълноценни натоварвания. Пиринският наставник се съгласи да задоволи интереса на феновете и представи своята визия за свършеното през зимата и очакванията за втория дял от първенството.

- Г-н Ангелов, готов ли е “Пирин” за тежките пролетни битки за оцеляване в “А” група?

- Сами разбирате, че със смяната на 7-8 от досегашните футболисти отговорът на този въпрос не може да бъде еднозначен. За мое съжаление или за радост, това ще се разбере в хода на мачовете, на нас ни се наложи да сформираме нов отбор, което прекъсна процеса на обучение, провеждан през първата половина на първенството. От друга страна, вярвам, че този отбор ще бъде по-добър от предния полусезон. Така че съм оптимист за представянето ни. Всеки тим тръгва с различни амбиции в зависимост от моментните си възможности. За нас основната цел е да не изпаднем, за разлика от първия ни съперник “Черно море”, който се бори за участие в евротурнирите. Но предварителните амбиции много често нямат нищо общо с работата, която ще бъде свършена. Целите могат да се променят в процеса на първенството. Искам да кажа, че ако се представяме силно, можем да вдигнем летвата на очакванията.

- Наясно ли сте кои от новите ще ползвате в мача с моряците?

- Наясно съм и с тези, които няма да мога да ползвам. Бенгюзов изтърпява наказание от есента. Какалов дойде с проблем и също няма да участва. Воденичаров отпада от групата, защото прекрати договора си и картотеката му не е подновена, но той е от стария отбор и не го броя за нов. Надявам се да е на линия за следващия ни мач със “Сливен”. Част от попълненията не бяха с отбора през цялата подготовка, но това мен не ме притеснява. Янко Сандански например не е спирал нито ден да тренира в “Локомотив” /Пд/. Димитър Наков претърпя козметична операция на крака, но вече тренира и попадна в групата.

- Какви са шансовете на Янко Сандански да започне титуляр, след като цяла зима не е с отбора?

- Разбира се, щом е в групата, значи има шансове. Ще трябва да обмисля добре, преди да реша окончателно. Аз него си го познавам, той познава отбора, така че не мисля, че ще е толкова пагубно това негово временно напускане. Казах вече, че е водил пълноценна подготовка, макар и на друго място, а не се е размотавал.

- Доколко познавате отбора на “Черно море”?

- Докато не започнат официалните мачове, аз няма как да придобия впечатления за съперника. Те си водеха някаква подготовка в чужбина и не съм гледал техни срещи, а само репортажи и една контрола преди да заминат, която само може да ме подлъже, а не да покаже реалната стойност на селекцията им. В началната фаза всеки прави експерименти, пробва нови попълнение и схеми. Ясно е, разбира се, че “Черно море” е силен отбор, но мога да ви уверя, че ще получат силен отпор от нас. Разчитаме и на верните си фенове.

- Твърдата игра на варненци и безкопромисното влизане в единоборствата е тяхна запазена марка, поне с това вероятно сте наясно?

- Нали точно затова казах, че сме готови да им се противопоставим. Ние също обичаме такъв тип футбол.

- Бихте ли обобщили впечатленията си от проведената подготовка в “Пирин”?

- С това, което беше откъм финансови възможности, мисля, че протече нормално. Нека не се заблуждаваме, имахме проблеми с парите. Най-важното, което бих подчертал, е, че у футболистите имаше настроение. Това е нещото, което ме обнадеждава, независимо от условията, при които премина подготовката ни. Знаете, че другите отбори бяха в Анталия, в Испания, а ние в Кресна.

- Това, че е имало настроение в отбора, значи ли, че играчите са се влагали максимално в тренировките?

- В това нещо съм убеден на сто процента. Тези играчи, които останаха в отбора, са тук не за да забогатеят, а да се докажат като футболисти, което не може да не ме радва.

- “Пирин” не загуби нито една от контролите. Не се ли притеснявате, че това може да заблуди и вас, и играчите за реалната класа на отбора?

- Няма от какво толкова да се заблудим. Реално нямахме кой знае колко стойностни проверки. Не срещнахме нито силни чуждестранни отбори, нито родните грандове. Играхме предимно със съперници от “Б”, само два или три мача бяха със състави от “А” група, което не е достатъчно.

- Доволен ли сте от младата вълна собствени кадри, които взехте да се готвят с мъжкия отбор тази зима?

- Моето желание беше всички момчета, които качихме в първия отбор, да останат от първия до последния ден на подготовката, но сами разбирате, че нямаше как да се работи с толкова разширена група футболисти. Това е единствената причина някои от тях да върнем в юношеските формации. Резултатите говорят само за себе си. Доколкото разбрах, Мики /б.а. Орачев/ вече е национален състезател. На Смилен /б.а. Златанов/ предложихме първи професионален договор, а той току-що навърши 18 г. Много силна подготовка направи Карачанаков, затова ще е в групата срещу “Черно море”. Така че доволен съм и съм убеден в бъдещето на “Пирин” в кадрови план.

- Има ли постове в отбора, които да ви притесняват откъм липса на качествени изпълнители?

- Специално за утрешния /б.а. днешния/ мач ме притеснява липсата на повече нападатели. Разчитах поне Воденичаров да бъде картотекиран, но не стана. Травмата на Какалов не е толкова сериозна, но решихме да не рискуваме излишно. Иначе конкуренцията на всеки един пост е на много по-високо ниво, отколкото през есента.


Още за: ПФК Пирин   мач   К. Ангелов   Още от: Спорт

Принтирай статия
6 коментара
26 Февруари 2011 05:12 | алчо
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

смешен треньор намерен по интернет от квазимодото ваклинов и банда неудачници от сс-елезов, доктор-пациент мишо, грозноватото пте ицо цайса и капчин -пъпката


26 Февруари 2011 07:42 | Той
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

И Кресна ви е много, марш в Джумаята и хайде в "Б" група.


26 Февруари 2011 15:24 | goce
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

какъв Пирин, вие сте :струма или рила ама не и Пирин, духайте супата


26 Февруари 2011 17:00 | СКАПТОПАРА
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Сбирщайн от провали и глупаци е Стара Кресна. Требвало е там да си останат оти тва си е отборо на Кресна.


27 Февруари 2011 20:21 | от перун кресна
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

до скаптопара ! еи Кресна си има отбор- Перун, тия боклуци си ги взимаите - не ни требват в Кресна


28 Февруари 2011 13:44 | ЯСНОВИДЕЦ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ВСЯКА ГОДИНА С НОВ ОТБОР. ТОЗИ ПЪТ ГО СМЕНИХТЕ НА ПОЛУГОДИЕ. И БАРЦЕЛОНА ДА БЕШЕ ПАК ЩЕШЕ ДА ИЗПАДНЕ.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар