Димитър Бербатов: Българи, алармирам ви, извършва се огромна измама

18 януари 2024 14:33   31 коментара   122101 прочита


 Димитър Бербатов: Българи, алармирам ви, извършва се огромна измама

 

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов обяви, че след отказа на Търговския регистър да впише обратно оттеглилия оставаката си след 18 месеца Борислав Михайлов за президент на футболния съюз и предвид реакцията на ФИФА, УЕФА и футболната общественост, „хората от ръководството трябва да върнат извънредния конгрес веднага“.

Бербатов публикува поредната си остра позиция в традиционния си седмичен коментар на важни теми от изминалата седмица в своя сайт.

 

Търговският регистър отказа да впише Борислав Михайлов отново като президент. Това трябва да говори достатъчно на цялата футболна общественост – как определени хора пак нераглементирано се опитаха да извъртят нещата в своя полза! Но в този случай не им мина номерът! Чисто по законов път, както го каза и Търговският регистър в отказа си, подобно нещо няма как да стане! 

Другата тема е, че определени хора от Изпълнителния комитет трябва да спрат да внушават собствените си разбирания за това, че Михаил Касабов е вписан неправилно като и. д. президент. Нали лично те обжалваха това решение? На две инстанции съдът каза, че Касабов е легитимно определен да заеме тази позиция. И то до провеждане на Конгрес!!! Както и Търговският регистър потвърди!!! 

Да се спре и с внушенията, че УЕФА щяла да наказва България за вмешателство на държавата в БФС. Какво направи държавата? Обяви, че с това ръководство на футболната централа няма да работи. Къде е вмешателството? А и всички помним как Михайлов и други членове на Изпълнителния комитет изрично споделиха публично, че не е имало политическа намеса, всички бяхме свидетели, а ако някой не помни, всички телевизии пазят архиви – онзи ден даже ги даваха! Днес пак превъртаме лентата и изведнъж сега пък имало намеса… Подобно на това с оставките – официално обявиха „всички подадохме оставки“, а после – „не бе, чакай, размислихме, не сме подавали всички… само някои…“ 

Това е още едно доказателство, че тези хора не знаят какво да правят, че това са празни приказки без никаква стойност. Всеки дърпа към себе си, в зависимост от интереса! С една дума – лъжи, породени от паника и страх, че промяната идва! 

Всъщност как държавата да иска да работи с този БФС, когато парите, дадени от нея за футбол, потъват и се изразходват непрозрачно!? 

Как завършиха всички разследвания и защо след като уж всичко било наред, БФС се съгласи да връща пари на Министерството на спорта с решение на Изпълнителния комитет? 

За това трябва да говорят тези хора, преди да заблуждават, че разследванията не са доказали нищо. Да коментират и защо УЕФА не реагира, ако уж е имало вмешателство на държавата? УЕФА изпрати ли човек да провери тогава за какво става въпрос и какво констатира той? Защо нямаше реакция? И ако обичат, да не си позволяват да заблуждават и да лъжат, че те, видиш ли, били спрели УЕФА да не накаже БФС. Истината е, че, за съжаление, от УЕФА явно са видели накъде отиват нещата и това доведе до изключването на президента от Изпълнителния комитет на УЕФА преди 2 години! 

Затова сега УЕФА и ФИФА изпратиха писмо до БФС да попитат на базата на какви правни аргументи се случват всички тези неща с връщането на оставката! Чакаме отговора на БФС с нетърпение. Защото, както видяхме, правни аргументи няма! 

Затова хората от ръководството трябва да върнат извънредния конгрес веднага! А не да се чака редовният… Защо? Защото, ако се чака до февруари, това е достатъчно време, за да се направи организация за манипулиран конгрес и за натиск и заплахи върху клубовете как и за кого да гласуват! 

Защото ни звънят отбори, че човек от БФС, който отговаря за направление Столични първенства, в които влизат и ДЮШ, е звънял на отборите да им казва да не гласуват за провеждането на конгрес, а ако има такъв – да не гласуват за приемане оставката на Михайлов!?! Човек, който отговаря за детско-юношеския футбол в София област!!! 

Представете си само… После чакаме децата ни да имат правилно разбиране за нещата и равен шанс за развитие! Падение!!! 

Вече виждам, че доста фенове на клубове изразяват позицията си по време на мачовете от първенството! Продължавайте да искате промяна!!! Но апелирам и към още повече клубове да не се поддават на натиск, заплахи и манипулации, а да изразяват ясно волята си. Искат ли промяна? Скоро ще имат възможност! 

Апелирам футболните гилдии и все повече фенове да показват желанието си за тази промяна – дали искат такава, или ще оставят българския футбол в миманса и в ръцете на хората, които за толкова години не направиха нищо съществено!? Огромните пропуснати възможности по програми на УЕФА не доказват ли несъстоятелността и неумението на това ръководство да постигне големи неща, или живуркането от днес за утре е нещо, което ще се толерира и ще ни държи вечно на опашката в европейският футбол!? 

А къде съм ходил да търся подкрепа, както каза един „исполин“ на управлението на футбола ни… Къде ли не! Още преди, когато бях активен футболист, когато съм ходил на посещение при клубове, фенове, футболните гилдии, винаги е ставало въпрос за състоянието на футбола ни! Казвали са ми проблемите си, споделяли са и винаги са ме питали какво смятам да направя по въпроса!? Най-вероятно водени от това, което казах в миналото, че искам да помогна на футбола ни, когато му дойде времето! Е, времето е тук. 

Ходил съм на срещи в УЕФА. Говорили сме за футбол, питал съм за мнението им за нашия футбол, дискутирали сме… 

Покрай фондацията ми в подкрепа на талантливи български деца съм се обръщал към държавни институции – Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, което е нещо съвсем нормално, когато имаш фондация и ти трябва конкретна подкрепа от държавата. Не съм искал финансова помощ, но каквото съм търсил, винаги съм го получавал, независимо кой е управлявал през годините. Защото с работата си сме се доказали, че сме изрядни и може да ни се вярва! (Виждате ли разликата тук?) За което аз и децата ни сме благодарни! 

Както се вижда, където и да съм се появявал от гореспоменатите, винаги са ме питали за футбол… За моето мнение – как и кога нещата ще се подобрят! Разговаряли сме, обсъждали сме… Ако всичко това е равно на искане на подкрепа, така да е! 

Винаги ще искам тази подкрепа от футболните гилдии в България – клубове, фенове, медии, държавата… Да подкрепят промяната! Защото е време! И защото сегашните ръководители изгубиха доверието на всички ни! 


Още от: Спорт

Принтирай статия
31 коментара
18 Януари 2024 14:51 | Цаци Истината
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Аз развивам селския футбол, организирам детски футболни школи но най-важното е, че източвам на Дебелото момче от Запад джобчето, а на селяните от Падеж им обърнах хастаро


18 Януари 2024 16:30 | Чука
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Фиба, огромна измама е, да продаваш наркотици, да те хващат 5 пъти и пак да се шеташ по площадо, като газда.


18 Януари 2024 16:34 | реален
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Бербатов кога ще помогнеш на Пирин???


18 Януари 2024 16:40 | Да ме фанат за уя
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

За какво да помага на Пирин??? Да дава пари и да помага, пък такива като Елезов, Занев, Дафинов, Капчиновци коматари, фенове умрели да ги крадат. Да им плаща заплатките, автобусчетата. Да не е улав, знае къде и за кой ще отидат парите. И аз да съм и аз нема да давам и помагам, нали са големите директори и управници


18 Януари 2024 16:42 | Хахах
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Нали си избрахте байкушо за кмет, да помага той, клуба е общински. Нали това ви лъжеше предизборно. Нали баща му и той имат силен бизнес, да вадат парата и да помагат на Пирин.


18 Януари 2024 17:10 | нереален
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

И аз това се питам, защо нито един път не отиде в Пирин. Ето сега в училището отиде, а не отиде да посети ДЮШ.
Преди известно време Пирин имаше мач в Гърция, той също беше там, направо ги отмина
Значи има нещо, и ето от кога е започнала репресията към децата


18 Януари 2024 17:19 | умен
Оценка:
14
 (
22
 гласа)

Не е ваша работа да му разпределяте парите. Фондация Димитър Бербатов е подпомогнала много деца. Парите са си негови той решава за какво да ги даде. А щом не дава на Пирин значи има причина.
Той е умен човек и няма да седне публично да плюе. Действията говороят


18 Януари 2024 17:23 | VOVOA
Оценка:
1
 (
17
 гласа)

що не помогнеш на брат си да спре да продава накотици ами си се захнал с дивотии дето не са ти по възможнотите бе селяк.


18 Януари 2024 17:37 | Да му ядете хоя
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Да му ядете к*ро на Бербатов. Ето заради такива като вас не помага на Пирин защото сте големи специалисти. Некой поканил ли го е ? Ке ви дава пари па вие ке крадете, смешници


18 Януари 2024 17:42 | е айде по спокойно
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Не иска не дава. Ако иска да даде има начин да определи за какво да се похарчат конкретно. Може да посети децата, може хиляди неща. НО НЕ ИСКА, НЕ ИСКА факт е


18 Януари 2024 17:49 | Закривай
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Цел свят го уважава, само тука местните клошари пишат и плюват бил такъв, бил единиъв си. Ми не иска да помага. За да избягва Пирин, значи нещо има. Ще помага пък тука селските бегове ше го псуват. Съни Дяков нали дойде в Пирин, почнаха да му викат заплатаджия, коматар, а у и човеко си бега в Лудогорец. В Благоевград го забелязват само кога трябва да помага и кога има файда от него. Та в целия отбор е шуробаджанащина от ДЮШ до мъжкия отбор.


18 Януари 2024 18:13 | Пирин
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

Точно ти ли ше оправиш футбола бе


18 Януари 2024 18:17 | Закривай е прав
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Защо някой все трябва да дава. "Помогни си сам за да ти помогне и бог" Като сте толкова запалени фенове знаете ли какво се случва в клуба и дюш? Не се ли сещате че години наред ходите на този стадион и не виждате момчета от школата, не ви ли прави впечатение че и в други отбори няма от момчетата от ДЮШ. А за чужбина и дума не може да става. Не познавате ли юношите, нямате ли изградено свое мненние за някои от тях? Не ходите ли отвреме на време поне на домакинските мачове на юношите. Не виждате ли, май не. Какво ви кажат това !!!! Като в Северна ако ви кажат се радвате ако ви кажат ревете


18 Януари 2024 18:22 | Асен
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Евала бате


18 Януари 2024 18:31 | Смешници
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Па защо вие феновете не дадете веднъж бе, все някой да ви дава, коматари. Като не върви отборо и виждате все едни и същи управници в Пирин и общината, отидете и ги изкарайте с шутове. Ама как да идете като сте п*тки, за 2 бири и 3 кюфтета коматарлък се продавате, затова никой не ви взима на сериозно. Цел живот ви уреждат на работа в общината, във ВИК, едно време в цигарената.... Смешници тръгнали Бербатов да плюят. Като питате защо няма никой от школата и ви затварят устата с отговора, че школата ни е зле и никой не става за мъжкия отбор и си трайкате, а не питате кои треньори са там, как се работи с тях, какви условия....


18 Януари 2024 19:09 | ???????
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Кой е питал защо няма от школата! И кой нормален човек ще даде или ще приеме такъв отговор. Как така нещо е зле и приключваме. Няма ли какво да се направи за да стане НЕзле. Но пък треньорите и васко са добре. Навсякъде са им отворени вратите, стигат им парите щом работят на минимална, даже и месеци без заплата. Еми не може всички да са добре, у кой е ножо и лебо той е добре


18 Януари 2024 19:18 | Ахам
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Винаги, когато Пирин няма пари или се стигне до фалит има сбирка на уж феновете с ръководството. И управниците като кажат няма пари, няма футболисти и въпросът е е от школата няма ли някой да качите в мъжкия отбор? И отговора е, че от школата не става нищо. Ако не вярвате, когато има среща с фенове и ръководство отидете и слушайте какви отговори дават. Всеки може да отиде и да си зададе въпроса Защо няма играчи от школата и ще видите какъв ще бъде отговора.


18 Януари 2024 19:27 | !!!!!!!!!!!!!!
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Значи ръководството на Пирин казва че от школата не става нищо!!!!!
Това шега ли е?


18 Януари 2024 19:28 | Далаверка
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Ходете и питайте ръководството, сега след като избягаха половината футболисти, защо не ги заместят с деца от школата ами взимат сульо и пульо. Далаверката е при трансферче, комисионна некой лев под масата, защо са им юноши като не могат един лев да вземат от тях. Кой луд ще ламти да стане директор или ръководител на отбор без пари и пред фалит? А, и друго, да не забравяме и такса качване в мъжкия отбор ??? Ще те качим при мъжете преди време беше 5 бона, ама не ти обещаваме колко ще играеш


18 Януари 2024 19:34 | Точно така
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Ми задайте въпроса защо няма юноши в мъжкия отбор? Да дойдат ръководители на клуба на общинско заседание или родителска среща на ДЮШ и ръководството на отбора и ги питайте защо няма. Отговора е.
Ами не са готови за мъжкия отбор, все още са малки, бля бля бля те сега ако не играят и не влязат във футбола, кога, като станат на 25 години ли, а иначе пари за анонимници има. А като са с феновете направо си казват никой от школата не става за мъжкия отбор. Отидете и им задайте въпроса. То е видно, че няма юноши, виж че взимат преотстъпени юноши на ЦСКА, Левски, Лудогорец, Ботев а нашите ги нема никъде


18 Януари 2024 19:50 | ясно
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Не съм от най умните ама разбрах. Пирин е спонсор на определени хора. Тия в мъжкия отбор имат комисионни от трансфери. Не се интересуват и не контролират ДЮШ. ДЮШ не се стреми да изкара футболисти. Пускат да играят децата за които се плаща /независимо дали с пари или други услуги/. Няма значение - победа или загуба, важното е да играе който трябва. И така до къде???? До никъде!!!!! /Е имаше едно пътуване до Италия и обратно/


18 Януари 2024 20:39 | Велислав ЕЛЕЗОВ
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Бербат ти си по тъп от мен-искаш да даваш а аз си гепя колкото ми е кеф ..


19 Януари 2024 08:43 | Чука
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Никой не му търси пари! Можеше само с присъствието си да подкрепи родния си клуб. Ванчо Цветков как дойде и помогна? Стоичков, Пенев, Лечков и другите големи как се върнаха в ЦСКА?! Да не би Фибата да е по-голяма звезда от Стоичков???? Просто брата на Дилъро е с големо его и му е през уя, както за България така и за Пиринката.


19 Януари 2024 09:08 | Благоизтезар
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ВСИЧКО. В. ТАЯ. ДЪРЖАВА
Е. ИЗМАМА


19 Януари 2024 09:15 | Благоизтезар
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

У. НАС. ВСИЧКО. Е. ИЗМАМА


19 Януари 2024 09:16 | Благоизтезар
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

НЕ. ВЯРВАТЕ. ЛИ. ЧУЙТЕ
ОНЗИ. МАЙТАПЧИЯ
ИСКРЕН. МИТЕВ


19 Януари 2024 09:16 | Благоизтезар
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

КАПУТИ
СТЕ


19 Януари 2024 10:51 | Дан Тан
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

Митко, питай Елена да ли ти дава да станеш президент. Тя винаги е била по мъж от теб, а и Ти един наркоман не можа да оправиш та футбола ли ще оправиш Женчо


19 Януари 2024 15:46 | тесла
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Ами явно е че не иска за подкрепи родния клуб. И сгурно си има причина и това си е негово право. Ето стана ясно че в този клуб се работи за физически лица да се обогатяват. Не се работи да се развиват деца. Сигурно той го знае това преди нас, може би го е изпитал на собствен гръб. Кой и как да подпомага. Сигурно за това си е направил фондация която да подкрепя директно деца. Разумно решение


19 Януари 2024 16:38 | просто си разсъждавам
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Значи ние сме се освободили по късно и си личи, робското мислене все още не е изчистено. Значи некой вика да мразиме Елезов и добреееее ще го мразиме. А защо? Защото е работил 20 години на едно място! /колко от коментиращите са работили на едно място над 20 години/ И какво е работил? - прост администратор. Нооооо той е виновен за всички неуспехи на Пирин. От коментарите нагоре си правя анализи и се чудя как са били едноличните шефове Петров и Попов. Женички парички..... И не тези които сте платили не мислете че сте великите и сте пречукали системата-. Напротив най потърпевшите сте. Защо ли? Защото сте платили и какво сте получили? Малко самочувствие за чавето! Едно голямо нищо. Еми здраве да е, поработили сте за


20 Януари 2024 10:23 | Тоя
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Пък имал и сайт в кенеф - футбол.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар