Дембеле не е Марадона, но скъса мрежата на орлетата

18 октомври 2010 00:20   2 коментара   12324 прочита
Гарра Дембеле
Гарра Дембеле


Гарра Дембеле

Не ме е срам от “Пирин”, имаше две съмнителни ситуации за дузпа, тогава мачът ставаше друг, коментира наставникът на зелено-белите К. Ангелов

“Левски” разби “Пирин” с 4:1 с хеттрик на звездата си Гарра Дембеле. Ден преди мача и в опит да надъха своите наставникът на орлетата Костадин Ангелов обяви, че французинът не е Марадона и може да бъде спрян, но на терена в събота вечер ясно се видя, че тъмнокожият гигант е с класа над бранителите в България. Въпреки убедителното цифрово изражение на поражението благоевградчани не заслужаваха да паднат с толкова много. Двубоят започна с мечтано начало за гостите, за жалост подкрепяни от гласовитата, но малобройна публика. В 4-та мин.

Станислав Костов пусна хитър пас към Борис Кондев, разложанинът се вряза между централните защитници в синьо и с помощта на дясната греда матира Митрев. Ранният гол изнерви сините, докато играта на пиринци спореше и при по-строг съдия резултатът можеше да бъде удвоен в 17-та мин., когато Костов повтори извеждащия пас към Кондев, но Митрев скочи своевременно в краката му и не му позволи да стреля, а реферът подмина претенциите за дузпа на разложанина. Чест прави на възпитаниците на К. Ангелов, че продължиха да играят открито и нито за момент не се затвориха в глуха защита.

Двойката в центъра на отбраната Иван Михов-Диян Молдованов си препредаваше успешно Дембеле, който в първия половин час се измъкна от опеката им само веднъж и разтърси напречната греда в 19-та мин. Натискът на “Левски” обаче се засилваше прогресивно и в 33-та мин. от дъгата на наказателното поле Гарра-гол не остави шансове за Макенджиев. Орлетата отговориха с опасна контра, на върха на която се оказа Руслан Иванов. Холандецът Грийн обаче блокира удара му в последния момент. В 45-та мин. Костов се озова в сандвич между Милиев и Минев, който го бутна с лакът в гърба, но арбитърът Георги Димитров пак си замълча. С подновяването на играта за втората част домакините натиснаха здраво и в 51-та мин. Дембеле с безпощаден шут прати топката в мрежата. След минута той вкара още веднъж, но добре че асистент-реферът видя засада и вдигна флага.

Мариян Огнянов окончателно попари орлетата в 56-та мин. след неубедително изчистване на Молдованов. Малко след това Зоран Златковски можеше да върне интригата, но не улучи опразнената врата от 7-8 метра. Последва изстрел на Жоазиньо в гредата. Четвърт час преди края безумна грешка на Молдованов позволи на Гаджев да сервира кълбото в малкия пенал на Дембеле, който нямаше как да сгреши. В 71-та мин. на терена се появи 17-годишният Смилен Златанов, който получи първа възможност да вкуси от атмосферата на “А” група. Не ме е срам от това, което показа “Пирин”. Имаше две съмнителни ситуации, при които съдията можеше да отсъди дузпа, и тогава мачът ставаше друг. Причината за загубата обаче е най-вече в глупавите наши грешки в защита, коментира треньорът К. Ангелов.

“ЛЕВСКИ”: Митрев, Мулдер, И. Иванов, В. Минев, Милиев, Гаджев /77-Балтанов/, Младенов /64-Слори/, Грийн, Дембеле, Огнянов /59-Александров/, Жоазиньо.

“ПИРИН”: Макенджиев, Башлиев /73-Дюлгеров/, Молдованов, Попев, Ив. Михов, Сандански /71-Златанов/, Ст. Костов, Якимов, Кондев /67-Воденичаров/, Р. Иванов, Златковски.


Още за: ПФК Пирин   загуба   ПФК Левски   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
19 Октомври 2010 00:32 | член за пирин сс
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

новия фен клуб на пирин сс (смешни селяни) се намира до..... гарата
точен адрес- улица "гара дембеле" номер-3


19 Октомври 2010 10:56 | фен от истинските
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Kаракас и СС вън от ПИРИН.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар