Децата от ДФК "Орлетата" с блестящо представяне на турнир в Италия

17 април 2023 12:42   5 коментара   10829 прочита


Блестящо представяне на децата от ДФК "Орлетата"-Благоевград на престижен турнир "Ravenna cup" в Равена ( Италия).Турнирът се проведе в околностите на град Равена. Участваха отбори от Италия, Германия, Франция, Словения, Чехия, Швеция, Малта и Англия.

Момчетата на школата се срещнаха с децата на Ювентус, Фиорентина, Самдория, Емполи, Специя, Болоня, Чезена, Хелзингборг .

От тези отбори малките футболисти нямаха шанс да играят само с Ювентус и Хелзингборг. Срещу всички други изиграха страхотни мачове и записаха добри резултати.

Имаха загуби, победи и равенства, като на нито един тези големи отбори не оставиха мрежата им суха. Участие в турнира взе и отборът на момичетата на ДФК "Орлетата". Те играха с именити отбори като Атлетико Мадрид, Ювентус и много други. Момичета играха с Рома, Атлетико Мадрид, Славия Прага, Сампдория, Аталанта, Болоня, Юргорден, Дженоа , Чезена и други.

Момичетата от благоевградската школа се представиха на много добро ниво. Изненадата за по-голямата част от родителите и феновете в България е, че мачовете при малките възрасти се играят без съдия.Нарушенията се отсъждат от децата на терена и треньорите.

Родители споделят, че друго различно и интересно за тях е било, че при малките възрасти няма осмина финали, четвърт финали, полуфинали и финал. За тях целта е да се изиграят голям брой мачове с по-малко времетраене ( две полувремена по 12 мин. ) и да се срещнеш с различни отбори . Децата трябва да са освободени и да не мислят за резултати.

Впечатление на родителите на децата от Благоевград направило, че парите, които всяко едно дете и родител е дал за спане и храна ( ол инклузив ) са били по-малко отколкото на някои турнири провеждани в България. От благоевградския футболен клуб са доволни, че тези деца са се докоснали до този футбол с тези именити отбори и с тези правила.

Треньори ще извлекат всички ползи и ще ги внедрят в тренировъчния процес, съобщават от ДФК Орлетата.

5 коментара
18 Април 2023 08:49 | КИРИЛ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

БРАВО СУПЕР. НЯМА ПО ХУБАВО НЕЩО ОТ ТОВА ДА СЕ РАЗВИРА ЕДИН КЛУБ КОГАТО ИМА ЛЮБИОВ И УВАЖЕНИЕ КЪМ МАЛКИТЕ ДЕЦА И НЕ СЕ МИСЛИ САМО ЗА ПАРИ. РЕСПУК И УВАЖЕНИЕ


18 Април 2023 08:49 | КИРИЛ
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

БРАВО СУПЕР. НЯМА ПО ХУБАВО НЕЩО ОТ ТОВА ДА СЕ РАЗВИРА ЕДИН КЛУБ КОГАТО ИМА ЛЮБОВ И УВАЖЕНИЕ КЪМ МАЛКИТЕ ДЕЦА И НЕ СЕ МИСЛИ САМО ЗА ПАРИ. РЕСПЕКТ И УВАЖЕНИЕ


18 Април 2023 15:08 | фен съм им
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Срахотни момчета, респект


18 Април 2023 15:18 | до Кирчо
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Младежите работят за себе си и най вече за своето име и името на школата
А треньорчетата в Пирин работят за себе си, но за името на никой не им д@@@е
Открий разликите


19 Април 2023 09:08 | браво
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Браво момчета ще дадете футболисти на България




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар