Дадоха ФК "Банско" на Й. Самоковлийски, вр.и.д. наставникът В. Лазаров става помощник

30 юни 2012 00:20   1 коментар   12516 прочита
Й. Самоковлийски
Й. Самоковлийски


Й. Самоковлийски

Йордан Самоковлийски е новият старши треньор на втородивизионния ФК "Банско". Назначението стана факт след завръщането от чужбина на изпълнителния директор на клуба Красимир Горанов и заключителните разговори между него и специалиста. Продължителността на договора не беше огласена. Със сигурност обаче вр.и.д. наставникът Валентин Лазаров няма да бъде освобождаван и остава в щаба като помощник.

Перничанинът пое отбора през април след уволнението на титуляря Воин Войнов, но още тогава се знаеше, че заема ветровития пост само до края на първенството. Наследникът му е първият треньор от Пиринско, на когото е поверен съставът на козлите. За последно Самоковлийски водеше "Вихрен", но след обединението през зимата с "Малеш" напусна. Официалното му преставяне е насрочено за понеделник, когато банскалии стартират предсезонната си подготовка. От миналогодишната селекция ще липсват няколко ключови играчи.

Димитър Крушовски си реди трансфер в чужбина, а Слави Шопов отиде в "Любимец". Зад граница иска да продължи кариерата си и Благой Наков. В Гоце Делчев се завърна Васко Панайотов, който оказа да преподпише контракта си под Тодорка. По непотвърдена официално информация клубното ръководство е откликнало на молбата на втория отбор на "Динамо" /Москва/ за спаринг на 4 юли, срещу което се очаква да възроптае новоназначеният старши заради опасността от контузии, тъй като подопечните му ще са едва на две тренировки. Другите договорени проверки през юли са с елитни съперници - "Ботев" /Пд/ на 12-и, "Черно море" на 14-и, "Славия" на 21-и. На 1 август пък курортистите ще мерят сили с кипърския "Арис" /Лимасол/.

1 коментар
03 Юли 2012 09:45 | .
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

браво




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар