България каза сбогом на Евро 2016

07 септември 2015 13:27   2979 прочита
Де Роси вкарва от дузпата във вратата на Божидар Митрев. СНИМКИ: LAP.BG
Де Роси вкарва от дузпата във вратата на Божидар Митрев. СНИМКИ: LAP.BG


Де Роси вкарва от дузпата във вратата на Божидар Митрев. СНИМКИ: LAP.BG

Италия би България с 1:0 след гол от много глупава дузпа още в началото на мача в Палермо. С този мач селекцията на Ивайло Петев се сбогува с идеята и за бараж за Евро 2016, като само луди биха вярвали в чудо. То минава през победа над Хърватия в Загреб, като отбележим поне два гола, победа над Азербайджан и загуба на хърватите от Малта, предаде 24 часа. Плюс потвърждаване на отнетата една точка от актива на Хърватия, което изглежда единственото сигурно нещо.

Срещу Италия българите показаха живец за разлика от безумното 0:1 от Норвегия в София, но крайният резултат беше същият. А двете последователни поражения просто потвърдиха, че пропускаме пореден голям форум.

Още в 50-ата секунда домакините направиха поредица от пропуски - първо Кандрева, а след това и Грациано Пеле не успяха да преодолеят Божидар Митрев, който отрази втория изстрел. Последва удар и на Ел Шаарауи, но топката мина над вратата.

В 5-ата мин след много колеблива игра в българската защита и размяна на пасове между благоевградчанина Николай Бодуров и Веселин Минев, защитникът на "Левски" спъна нелепо Антонио Кандрева, а реферът Сергей Карасьов отсъди дузпа. Бодуров буквално набута Минев, който посегна да изчисти леко топката, но връхлетялият зад гърба му Кандрева го изпревари и последва неволното нарушение за дузпата от съвсем безопасна ситуация.

Даниеле де Роси отбеляза хладнокръвно, но Бонучи бе навлязъл в наказателното поле преди удара от бялата точка. И реферът нареди дузпата да се изпълни наново. В 6-ата мин обаче Де Роси отбеляза и при второто изпълнение. Този път стреля в долния ляв ъгъл на вратата на Митрев, който усети посоката, но не успя да хване топката - 1:0 за Италия.

В 19-ата мин България изпусна прекрасен шанс. След грешка в центъра на терена за Италия Мицански открадна топката и напредна към наказателното поле, подпомаган от Ивелин Попов, който увлече двама бранители вдясно. Мицански стреля силно по земя към десния ъгъл, но играещият своя мач номер 150 за "скуадрата" Джиджи Буфон отрази майсторски в корнер.

В 26-ата мин Грациано Пеле пропусна отлична възможност да удвои след центриране на Верати, но с глава прати топката над вратата.

В 39-ата мин Митрев улови шут на Кандрева.

В 42-ата мин България организира многоходова атака, но Неделев я завърши със слаб удар.

В 45-ата мин Пароло отправи удар след разиграване пред наказателното ни поле, но Бодуров се намеси и го парира.

Още в 50-ата секунда и на второто полувреме Италия пак имаше отличен шанс - след удар на Пароло и рокошет на Митрев се наложи да показва класа и да избие, демонстрирайки отличен рефлекс.

В 55-ата мин съдията показа два директни червени картона - по един за двата отбора. Този за българския отбор обаче определено бе пресилен. Илиян Мицански извърши фаул в гръб срещу Де Роси и леко закачи с бутоните крака на падналия италианец. Де Роси обаче отвърна гневно, изритвайки Мицански, който падна на тревата. Реферът вдигна червен картон на Де Роси, но не посмя да остави "скуадрата" с човек по-малко, показвайки жълт за Мицански. Изчака го да стане от терена, след което изгони и него.

В 62-ата мин Божидар Митрев направи поредна решителна намеса - този път излезе предвидливо, предотвратявайки голов удар на Ел Шаарауи.

В 64-ата мин пак Ел Шаарауи развинти трима българи и стреля, но Митрев пак спаси.

В 86-ата мин Светослав Дяков се ядоса за отсъден фаул от съдията и му се развика, което доведе до жълт картон за капитана на България. Това значи, че срещу Хърватия на 10 октомври друг ще носи лентата, тъй като Дяксов пропуска мача в Загреб поради наказание.

В 91-ата мин Буфон отрази изстрел на Георги Миланов.

Въпреки всичко на стадиона в Палермо се чува подкрепа от български фенове за селекцията на Ивайло Петев.

Два кръга преди края Италия оглавява класирането в група Н с 18 точки. Норвегия би Хърватия с 2:0 и изпревари "шахматистите" за второто място. Скандинавците имат 16 точки. Хърватия е с 15, но на 17 септември се очаква да се потвърди решението, че ще им бъде отнета една точка заради феновете им. България има 8 точки. Азербайджан е с 6 и ще опита да измести България от 4-ото място. Малта има две точки, спечелени от България и Азербайджан.


Още за: Италия   победа   България   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар